Gość franc Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Zrobiłem warkę Canadian Blondi i jest mocno wytrawne powiem więcej smakuje jak szampan. Da się pić nawet fajne w smaku ale to już druga taka warka Czy to jakaś infekcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 A jak zacierałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 to brewkit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 to już druga taka warka Ups to mnie zmyliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 to brewkit i dodawałeś cukru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 to brewkit Napisz dokładnie jaki brewkit i z jakimi dodatkami i drożdżami, może coś nam się uda ustalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Canadian PAle Ale to chyba od Coopersa. Nie ma się co dziwić, wszystko co było do odfermentowania drożdże przerobiły - i w brewkicie nie masz na to wpływu. Nie napisałeś ile to piwa ma, ale wg. mnie piwa z brewkita nie ma sensu trzymać dłużej niż 6 miesięcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 jak tak nagazowane to pij szybko bo będą granaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 (edytowane) BrewKitt Coopers Canadian Blonde + glukoza 1 kg, przy rozlewie do każdej butelki dosypane 4g cukru - nagazowane bardzo fajnie. 11 tygodni cichej 40 butelek z tego wyszło. I tak jak już pisałem wytrawne jak cholera typowy szampan - aczkolwiek dobre da się pić. Tylko pytanie czemu taki smak? Edytowane 4 Października 2013 przez franc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 BrewKitt Coopers Canadian Blonde + glukoza 1 kg, przy rozlewie do każdej butelki dosypane 4g cukru - nagazowane bardzo fajnie.11 tygodni cichej 40 butelek z tego wyszło. I tak jak już pisałem wytrawne jak cholera typowy szampan - aczkolwiek dobre da się pić. Tylko pytanie czemu taki smak? 1kg glukozy/cukru da niesamowita wytrawnosc w piwie. Dlatego że w całości odfermentowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Może takie masz skojarzenia ze względu na duże nagazowanie i właśnie posmaki, które pozostawił przefermentowany cukier. Pojawiły Ci się jakieś jabłuszka, owoce i tego typu historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 (edytowane) Cukrówka z glukozy, odfermentowana daje smak Szmpanskoje Igristoje ;-) Mam tego jakieś 120l, jak ktoś nie wierzy to zapraszam na degustację ;-) Edytowane 4 Października 2013 przez panta_rei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 No ale tak pisze w instrukcji 1 kg glukozy. To co mam dać mniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Nie mniej tylko ekstrakt słodowy zamiast glukozy/cukru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 No ale tak pisze w instrukcji 1 kg glukozy. To co mam dać mniej? Franc masz 200 postów na koncie... już powinieneś wiedzieć, że tylko zacieranie (no ewentualnie ekstrakt+chmielenie) da ci efekty jakich naprawdę oczekujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Też miałem odczucie tego szampana po moich brewkitach z dodatkiem glukozy. Dlatego bezpowrotnie poszedłem w stronę zacierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonZ Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 te 11 tygodni na cichej też swojego nie zrobiły, jakby to w bańce szklanej trzymane a nie w plastiku to o tlen bym się nie martwił chyba że tak jak reszta pisze tylko cukier odegrał tu swoją szampańską rolę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się