bielok Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Witam. Wiem że dla wielu kolegów pytanie może brziec banalnie, ale ja nie moge podjąć decyzji Chcę uwarzyć jasne piwo (pilzeński, karmel dla barwy), blg 12-13, w miarę możliwości neutralne w smaku .... Mam do wybory drożdże S-04, US-05, T58. Z których proponujecie skorzystać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Jeżeli neutralne to US-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 właśnie takie warzę, opiszę później z fotkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Wiem że dla wielu kolegów pytanie może brziec banalnie... jako, że jestem koleżanką, to pytanie nie brzmi banalnie Na pewno nie używaj T58, dają zapachy korzenne, przyprawowe. Najlepszy wybór to chyba tak jak pisze Coder US-05. Nie wiem czy ich używałeś jeśli nie, to nie przestrasz się bogatej czapy drożdżowej na powierzchni piwa, nawet po skończeniu fermentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Cześć jako, że jestem koleżanką, to pytanie nie brzmi banalnie .............. to nie przestrasz się bogatej czapy drożdżowej na powierzchni piwa, nawet po skończeniu fermentacji Ja wiedziałem Ty się laska przyzwyczaj do tego że jesteś jak kumpel, i to taki barrrrrrrrdzo dobry o pianie czytałem, Kopyr napisał parę słów w charakterystyce drożdży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Ty się laska przyzwyczaj do tego że jesteś jak kumpel, i to taki barrrrrrrrdzo dobry Skoro tak, to chyba nie pozostaje mi nic innego jak tylko się przyzwyczaić, bo walczyć już nie mam siły A wracając do drożdży za jakieś 2-3 tygodnie zaktywuję saszetkę Wyeast 1028 London Ale to jeśli tylko podskoczysz do Skoczowa lub Cieszyna to mogę się podzielić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Cześć Dziękuje Wszystkim za podpowiedź w temacie wybór padł na US-05, jutro uruchamiam browar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 chcę zrobić podobne piwo - takie ale nie pale (jasne ale) czy to się mieści w jakimś stylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Styl nie jest potrzebny do warzenia dobrego piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Styl nie jest potrzebny do warzenia dobrego piwa. blond ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Styl nie jest potrzebny do warzenia dobrego piwa. blond ale Przecież Zgoda Ci napisał, że styl nie jest potrzebny, po prostu uwarz piwo i spróbuj czy Ci smakuje, a niezastanawiaj się nad stylem. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Przecież Zgoda Ci napisał, że styl nie jest potrzebny, po prostu uwarz piwo i spróbuj czy Ci smakuje, a niezastanawiaj się nad stylem. Powodzenia wiem, że nie jest - to oczywiste odpowiedziałem sobie bo być może ktoś jeszcze będzie miał podobne pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się