Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Chcę zrobić Sweet/Milk Stout o Blg 12. Czy w obliczeniach laktozę należy również potraktować jako "część" Blg czy tylko uwzględniać same składniki fermentujące? Po dodaniu laktozy w obliczeniach Blg wzrasta o ponad 1 stopień. Z analizy wagowej zestawów w sklepach wynika, że laktoza nie jest chyba uwzględniana w Blg, ale z kolei np. w Brewtarget laktoza jest uwzględniona w "składnikach fermentacji" i ma swój ekstrakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 no jake Ty się pytasz o takie coś? 12blg to ma mieć brzeczka bez laktozy. Że BT tak liczy jak liczy to inna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 A skąd mam wiedzieć? Nie używałem nigdy laktozy. Ale w końcu to też cukier, tyle że niefermentowalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Ale w końcu to też cukier, tyle że niefermentowalny. no właśnie, czyli wiesz co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Jeżeli zatrzesz na słodko, to też uzyskasz dużo cukrów niefermentowalnych, czyli Blg Blg nierówne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się