Marek Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Stoisko Biowinu jest w Leroy Merlin przy ul. Szczęśliwej w Gdańsku (koło obwodnicy). Większość akcesoriów jest do wyrobu wina ale dla piwowarów też się coś znajdzie. Puszki coopers za 39zł. To chyba niezła cena. Drożdży do piw nie mają. Termometru ciekłokrystalicznego też nie dostałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Puszki coopers za 39zł. Bardzo dobra cena ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 No to jutro se pojadę na zakupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultima Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Podobno dzisiaj w Leroyu w Oliwie, ma sie odbyc pokaz warzenia piwa. Zna ktos moze jakies konkrety, czyli godz itp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 (edytowane) 39 zł, to kosztowały jak zaczynałem 'karierę" piwowara domowego. Dlatego radzę zerknąć na termin przydatności, może to jakieś stare zapasy Edytowane 12 Marca 2010 przez kolomar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek63 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 39 zł, to kosztowały jak zaczynałem 'karierę" piwowara domowego. Dlatego radzę zerknąć na termin przydatności, może to jakieś stare zapasy Kolomar, popatrz na datę postu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Faktycznie, jakoś nie zwróciłem uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultima Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Jesli kogos to interesuje to pokaz jest dzisiaj. Bylem wczoraj i byla taka informacja przy stoisku Biowinu. A przy okazji to obecnie puszki Coopers w Leroyu sa po 45 zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Gdybym wiedział to bym zajechał! psia kość madafaka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyryllo Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 A mają słód w proszku gotowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 A mają słód w proszku gotowy? że co proszę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyryllo Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Chodzi mi o ekstrakt słodowy do brew-kita coś takiego http://www.browamator.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=6158463 lub http://www.browamator.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=6172707 Sorki ale początkujący jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 To szczerze powiedziawszy, lepiej zastosować coś płynnego. Zerknij na ofertę WESa - masz duży wybór dobrych ekstraktów. Jaki to brewkit ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spotter Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Odświeżając temat - czy to stoiski nadal jest w Leroy? Orientuje się ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Biowin ma stoiska chyba we wszystkich Leroyach (i OBI)- różnią się nieznacznie asortymentem, najlepiej zadzwonić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spotter Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 No i byłem dzisiaj sprawdzic co oni tam mają i ... rewelacji nie ma. W sumie to bardzo mała przestrzeń na kilku półkach i kilka najbardziej podstawowych produktów, głównie do wina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Z miesiąc temu szukałem kapsli w Leroy Merlin i Castoramie (na Grunwaldzkiej) i w Praktikerze (na Kołobrzeskiej). Leroy stanowisko piwowarskie/winiarskie ma zlikwidowane do jesieni. Podobnie Castorama. Największy wybór akcesoriów z Biowina był w Praktikerze. A czego dokładnie potrzebujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spotter Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Póki co rozglądam się za jakimiś sklepami piwowarskimi w trójmieście. Na trojmiasto.pl nic niestety nie znalazłem, google też za bardzo nic nie pokazuje. A w Leroy byłem tylko sprawdzic co konkretnie mają.. i wygląda to słabawo Jest coś u nas, czy raczej trzeba polegac na internecie i sprzedaży wysyłkowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Jeżeli chcesz się bawić w piwowarstwo na serio to tylko internet. Biowin ma bardziej ofertę dla winiarzy co robią wina z winogron garażowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Sklepów stricte piwowarskich u nas nie ma. Na biowinie poza aerometrami, kapslami, rurkami fermentacyjnymi i ew. puszkami też nic ciekawego dla nas (piwowarów) nie ma. Tak więc jak pisze jacer tylko sklepy internetowe zostają. Jak nie chcesz od razu zamawiać 30kg surowców, to daj znać lub spróbuj z kimś wspólnie zrealizować zamówienie: http://www.piwo.org/forum/t5402-Trojmiasto--dolacze-sie-do-zamowienia.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spotter Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Dzięki Narazie mam zamówienie oczekujące na wysyłkę w Home'ie i to trochę większe,więc akurat koszty wysyłki aż tak nie bolą. Ale na przyszłość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 O!Piwo polecam w Pruszczu Gdańskim. Sklep z browarami z różnych stron Polski i świata, ale i sprzęt do warzenia. Można dostać brewkity, fermentatory, zestawy startowe, akcesoria. A właściciel planuje rozszerzenie działu o słody i chmiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi