Kwiatt Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Na wstępie chcę podziękować wszystkim, którzy forum współtworzą. Dzięki wiedzy, którą tu zamieściliście, uniknąłem wielu błędów i zmartwień :-) Forum czytam od pierwszej warki, czyli od lipca. obecnie mam "na koncie" warek 18. Piwowarstwo jest dla mnie bardzo relaksującym zajęciem, dużo łatwiejszym, niż początkowo sądziłem. Na co dzień zajmuję się pisaniem o cygarach i ich recenzowaniem, tak więc, jeżeli ktoś chciałby spotkać się w Poznaniu na cygarze, lub potrzebował wskazówek, to zachęcam do kontaktu z moją skromną osobą :-) Jeszcze raz, witam wszystkich forumowiczów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Ciekawe zajęcie - teraz masz komplecik, cygaro i dobre piwo samych udanych warek życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatt Opublikowano 29 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Jak na razie żadnego zakażenia :-) Co do parowania cygar z piwem, to zauważalna jest jedna rzecz - piwa z browarów komercyjnych zabijają ich smak. Natomiast piwa domowe/rzemieślnicze - nie. Dlaczego tak jest, nie wiem. Badanie zostało przeprowadzone na próbie 12 cigar aficionados Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Cześć, jejku jak ja się kiedyś "jarałem" cygarami. Pamiętam że moim ulubionym było Montecristo No. 5. Ehh stare czasy. Powodzenia w warzeniu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Powodzenia w warzeniu! A jako potencjalny sąsiad czekam na uzupełnienie notatek tego potężnego dorobku (18 warek w 4 miesiące budzi szacunek) oraz zaznaczenie na mapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Poznań wita poznań. Udanych warek! Co do tytoniu to jestem jego zagorzałym przeciwnikiem. (Choć być może jestem ignorantem, bo w życiu dobrego cygara nie paliłem). A może jakieś piwo z dodatkiem tytoniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatt Opublikowano 29 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 @ Sebek Przeszło mi to przez myśl :-) Co do palenia, to porównanie papierosów do cygar jest jak przyrównanie Żubra do np. Rowing Jacka ;-) @ Zasada Daleko do siebie, to my nie mamy :-) Organizujecie jakieś spotkania piwowarów w Poznaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Co do palenia, to porównanie papierosów do cygar jest jak przyrównanie Żubra do np. Rowing Jacka ;-) Podejrzewam, że tak właśnie jest. Jakieś cygaro kiedyś paliłem, nie smakowało, choć pewnie nie była to wysoka półka. Organizujecie jakieś spotkania piwowarów w Poznaniu? Z tego co wiem to nie. Można by zacząć organizować. Myślę, że Setka byłaby idealnym miejscem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatt Opublikowano 29 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Byłem dwukrotnie i podobało mi się :-) Jakby właściciele się zgodzili, to mogę dostarczyć cygarka do sparowania z piwem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi