Cezary Daniluk Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Nabyłem właśnie dzisiaj gara 50L 144zł - klasyczny gar emaliowany. Czyli czas myśleć o zacieraniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browariat Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 No i brawo, najważniejsze że człowiek potrafi się z czegoś cieszyć w życiu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Choroba do czego to dochodzi, żeby cieszyć się i chwalić kupionym garem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyran Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Udanego zacierania zobaczysz jak się różni to piwo od brew kitu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 To teraz do boju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) Jeszcze trochę poczeka. Ostatni brewkit Gozdawy - weizenbock czeka na wolne butelki i uwarzenie potem trzeba nabyć pierwszy zestaw słodów Czy milk stout, podwójny zestaw na 20l z home beer będzie dobrym wyborem ? Edytowane 15 Listopada 2013 przez Cezary Daniluk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 50l to dobry strzał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Właśnie, zastanawiam się i przeglądam i co polecicie na pierwsze zacieranie ? z jakiego sklepu jaki zestaw słodów ześrutowanych ? coś żeby było łatwe i smaczne, niekoniecznie jasne, może być coś bursztynowe, nawet ciemne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 A jakie smaki lubisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Może to oftopik ale w sklepie z przyprawami i masarskimi dodatkami Pani mi powiedziała, że Olkusz (misiek) swoje gary przywozi...wiadomo skąd . Westchnąłem, ech. Mój z lat 80tych to made in Poland. Kociołek v2 też jest made in wiadome skąd. Smacznych piwek Tobie życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 A jakie smaki lubisz ? Co ja lubię, dawno nie piłem ale smakował mi Słowacki Tmavy Szarysz - szczególnie w knajpie z kija. Smakuje mi fortuna czarne. Może być Miłosław niefiltrowany. Stary Kelt, szczególnie w butelkach dawnych (jak stare oranżadówki). Z ostatnich - namysłów pszeniczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Może to oftopik ale w sklepie z przyprawami i masarskimi dodatkami Pani mi powiedziała, że Olkusz (misiek) swoje gary przywozi...wiadomo skąd . Westchnąłem, ech. Mój z lat 80tych to made in Poland. Kociołek v2 też jest made in wiadome skąd. Smacznych piwek Tobie życzę Teraz praktycznie wszystko Made in PRC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 A jakie smaki lubisz ? Co ja lubię, dawno nie piłem ale smakował mi Słowacki Tmavy Szarysz - szczególnie w knajpie z kija. Smakuje mi fortuna czarne. Może być Miłosław niefiltrowany. Stary Kelt, szczególnie w butelkach dawnych (jak stare oranżadówki). Z ostatnich - namysłów pszeniczny Od pszenicznego nie zaczynaj, bo to ciut trudniejsze. Może Milk Stout z CP? Ja zrobiłem i sobie chwalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suthum Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Straszycie z tym pszenicznym. Ekstremalnie można nawet na lenia zrobić z 2 przerwani 42* i 72* we wiadrze i zagotować z odrobiną chmielu i będzie git. Przeskok z puszki, to jak picie ambrozji po szczynach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Albo sweet stout z homebrewing, albo 2x milk stout z homebeer jeszcze niech temperatura trochę spadnie bo w kuchni na podłodze mam 23,3 stopnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Ja zaczynałem od Pale Ale i Hefe-Weizen z HB. Fajne i proste piwka. Oba zacierałem w lodówce, pierwsze w stałej temeraturze, drugie z dodatkiem przerwy ferulikowej. Ty masz gar, więc możesz pójść na całość . W każdym razie polecam te dwa zestawy. Jak chcesz coś ciemniejszego to polecam Brown Ale lub Irish Red Ale, także z HB . Na zdrowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Już podjąłem decyzję. Jako 4 "zacier" już w pełnym tego słowa znaczeniu będzie Milk Stout z HB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się