Skocz do zawartości

Butelkowanie po 5-ciu miesiącach cichej fermentacji


vax50

Rekomendowane odpowiedzi

Duży ekstrakt, nic złego się z nim nie powinno stać jeśli dobrze odfermentowało. Kolega trzymał tripla w lodówce 6 miesiący i nic złego mu się nie stało, wręcz przeciwnie. Drożdże chyba jakieś neutralne s-33 albo takie na jakich robiłes to piwo.

Edytowane przez karczmarz
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Myślalem że piwowarzy lub (brekwiciarze) do ktorych jeszcze niestety należe, myślą o tym co im wyjdzie z tego co nastawią jak o kochance, aby się po okresie fermentacji głosnej, cichej, zlaniu do butelek, rzucić się na wytwór swojej pracy jak na wyczekiwaną kochanke. A tu tak!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Witam. Przez te 5 miesięcy cichej stalo cały czas w temperaturze pokojowej. Dodałem drożdże s-33 do refermentacji, Degustacja po ok. 2 tygodniach. Piwo wyszło bardzo dobre, żadnej infekcji. Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.