ras13 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Szybkie pytanie w temacie RO. W piątek zacieram pierwszy raz-dry stouta. Mam do dyspozycji filtr RO i chce pomieszać ją z wodą źródlaną. Pytanie w jakiej proporcji do tego stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Do stouta lepsza jest twarda woda. RO w ogóle bym nie używał. RO zostaw sobie na jasne piwa (np. lagery), tudzież te mocno chmielone. Edytowane 22 Stycznia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ras13 Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) Do stouta lepsza jest twarda woda. RO w ogóle bym nie używał. RO zostaw sobie na jasne piwa (np. lagery), tudzież te mocno chmielone. Stoucik w sobotę idzie do butelek, a ja myślę o kolejnej warce, będzie nim AIPA z zestawu surowców z któregoś zze sklepów. Jaka proporcja RO z kranówką? Chciałbym zrobić użytek z mojego filtra RO. Moja woda, patrz woda wgłębna jurowce. http://www.wobi.pl/i...=Jakosc-wody_24 Edytowane 4 Lutego 2014 przez ras1313 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 W raporcie Twojej wody nie ma większości potrzebnych informacji. Polecam najpierw zapoznać się z procesem warzenia, surowcami, drożdżami i ich wypływem na piwo niż bawienie się w modyfikację wody. Woda to niuans, który z bardzo dobrego piwa (na razie staraj się takie regularnie warzyć) robi piwo wybitne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się