schloss Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Cześć! Fajny site - pogratulkować. Piwo warzę od 2 miesięcy - mam za sobą 3 warki. Dwie z brewkitów a jedną z ekstraktów. Wiem, że to nic w stosunku do Was, ale każdy jakoś zaczynał Niebawem mam zamiar zacząć zacieranie, ale chwilowo brak czasu. Wciągnęło mnie jednka warzenie na dobre Tak o sobie to mam 23 lata i mieszkam w Sieradzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Witaj, miło, że grono piwowarów się powiększa. Twoje zdrowie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schloss Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Witaj,miło, że grono piwowarów się powiększa. Twoje zdrowie:D Dzięki - nieliczna kobieto piwowarze:) (dobrze odmieniam? Bo chyba nie piwowarko;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (dobrze odmieniam? Bo chyba nie piwowarko;)) I to jest pytanie! Piwowarka fajnie brzmi tyle, że kojarzy się z pewnym "koncerniakiem":rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schloss Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (dobrze odmieniam? Bo chyba nie piwowarko;)) I to jest pytanie! Piwowarka fajnie brzmi tyle' date=' że kojarzy się z pewnym "koncerniakiem":rolleyes:[/quote'] Dla mnie Piwowarka jest cool! Długo warzysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 od 2004 roku, ale niestety nie mam takiego tempa jak Ty. Uwarzyłam dopiero 20 warek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schloss Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 od 2004 roku, ale niestety nie mam takiego tempa jak Ty. Uwarzyłam dopiero 20 warek. 20 warek to strasznie dużo! Czesto warzysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 To zależy ile mam czasu - czasami dwie warki tygodniowo, a czasami jedną miesięcznie - więc różnie to bywa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schloss Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 To zależy ile mam czasu - czasami dwie warki tygodniowo, a czasami jedną miesięcznie - więc różnie to bywa:) A masz ku temu jakieś specjalne miejsce czy jak pewnie 90% osób w kuchni ? Ja mam z tym problem, bo jeszcze dobrze nie zaczałem, a już na mnie w domu krzywo patrzą. Jak jest u Was? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 To zależy ile mam czasu - czasami dwie warki tygodniowo' date=' a czasami jedną miesięcznie - więc różnie to bywa:)[/quote']A masz ku temu jakieś specjalne miejsce czy jak pewnie 90% osób w kuchni ? Ja mam z tym problem, bo jeszcze dobrze nie zaczałem, a już na mnie w domu krzywo patrzą. Jak jest u Was? Oczywiście, że w kuchni. Ale ja mam o tyle łatwiej, że mąż do kuchni mi sie nie wtrąca , a za to cieszy się, że ma browar na miejscu . Gorzej z przechowywaniem piwa jeden z pokoi w dwupokojowym mieszkaniu trzeba było przeznaczyć na magazyn. Około 20 skrzynek piwa + kilka worków ze słodem - zajmuje trochę miejsca :rolleyes:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schloss Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Oczywiście, że w kuchni. Ale ja mam o tyle łatwiej, że mąż do kuchni mi sie nie wtrąca , To się akurat wcale nie dziwię Ja się też, jak nie musze nie wtracam a za to cieszy się, że ma browar na miejscu . Ha! Co prawda jeszcze na tym etapie nie jestem, ale sie chyba ożenie z piwowarką A swoja droga - smakuje mu ? (oprocz tego, ze zapewne musi smakowac:P) Co do przechowywania, to ja troche w piwnicy a troche w swoim pokoju - masz szczescie, ze możesz sobie decydować co i gdzie postawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Ha! Co prawda jeszcze na tym etapie nie jestem, ale sie chyba ożenie z piwowarką Bardzo dobry pomysł Nikt nie będzie na ciebie "krzywo patrzył" jak zaczniesz okupować kuchnię przez cały dzień A swoja droga - smakuje mu ? (oprocz tego, ze zapewne musi smakowac:P) Spróbował by powiedzieć, że nie . A tak serio to widzę, że i jemu i jego kumplom smakuje, chętnie piją . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schloss Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Bardzo dobry pomysł Nikt nie będzie na ciebie "krzywo patrzył" jak zaczniesz okupować kuchnię przez cały dzień Tak, ale problem jest jeden - mniejszość narodowa... A swoja droga - smakuje mu ? (oprocz tego, ze zapewne musi smakowac:P)Spróbował by powiedzieć, że nie . A tak serio to widzę, że i jemu i jego kumplom smakuje, chętnie piją . Oj zazdroszą koledzy, zazdroszczą. Niestety ja jeszcze nie mam się przed kim pochwalić, bo na razie mieszkam z rodzicami i raczej by nie przeszło, zebym kolegów na degustacje zapraszał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Tak, ale problem jest jeden - mniejszość narodowa... musisz się dobrze rozejrzeć, albo zarazić jakąś sympatyczną koleżankę swoją pasją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Tak' date=' ale problem jest jeden - mniejszość narodowa...[/quote'] musisz się dobrze rozejrzeć, albo zarazić jakąś sympatyczną koleżankę swoją pasją Czego i ja życzę Rzeczywiście ilość kobiet w naszym kraju zajmująca się tym hobby jest bardzo mała. Ale oczywiście kolego Schloss - nie rezygnuj ps: zawsze posprzątaj ładnie kuchnię. Jak zacznie się mama przyklejać do podłogi to i nam piowowara ubędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schloss Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 ps: zawsze posprzątaj ładnie kuchnię. Jak zacznie się mama przyklejać do podłogi to i nam piowowara ubędzie No masz rację - już raz dostałem żółtą kartę w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi