anteks Posted May 31, 2009 Share Posted May 31, 2009 warka 121 pils warzona 02.02.09 skład -pilzneński 6000g -carahell 300g -marynka szyszka 40g -lubelski szyszka 70g zacieranie 55°C wsypane słody część zacieru do dekocji 62°C 15 min --72°C 15 min --gotowanie 15 min wlanie do zacieru głównego 62°C --część do dekocji 72°C - 15min --gotowanie 15 min dodanie do zacieru głównego 72°C -30 min gotowanie90 min na początku 40g marynka 45 min -30g lubelski szyszka w studzeniu 40g lubelski szyszka wyszło 41l 12 blg zadane 2206 zabutelkowana 05.03.09 z dodatkiem cukru 5,5g/l blg końcowe 5 __________________ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seta Posted August 28, 2009 Share Posted August 28, 2009 a cóż to za drożdże były? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek Posted August 28, 2009 Share Posted August 28, 2009 a cóż to za drożdże były? W wątku anteksa jest info że były to 2206 czyli Bavarian Lager. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now