anteks Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 warka 121 pils warzona 02.02.09 skład -pilzneński 6000g -carahell 300g -marynka szyszka 40g -lubelski szyszka 70g zacieranie 55°C wsypane słody część zacieru do dekocji 62°C 15 min --72°C 15 min --gotowanie 15 min wlanie do zacieru głównego 62°C --część do dekocji 72°C - 15min --gotowanie 15 min dodanie do zacieru głównego 72°C -30 min gotowanie90 min na początku 40g marynka 45 min -30g lubelski szyszka w studzeniu 40g lubelski szyszka wyszło 41l 12 blg zadane 2206 zabutelkowana 05.03.09 z dodatkiem cukru 5,5g/l blg końcowe 5 __________________ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seta Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 a cóż to za drożdże były? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 a cóż to za drożdże były? W wątku anteksa jest info że były to 2206 czyli Bavarian Lager. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się