Skocz do zawartości

Pierwsze Piwo


Mefiz

Rekomendowane odpowiedzi

Na poczatek nie bede robił problemów i zagadek użyje dokładnego przepisu i receptury lecz pytanie jest kolejne posiadam termometr ale taki do pieczenia do mies czy tez cias jest jeszcze przedpotopowy analogowy jestem z nim zżyty i bardzo go lubie czy będzie dobry do kontrolowania temp brzeczki ? Zakres ma do 120 stopni (wykonany z stali)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pewnie będzie ok.

Z czasem warto pomyśleć o drugim. Przy warzeniu piwa często kilka °C w jedną albo drugą stronę robi różnicę, więc warto mieć drugi termometr żeby zweryfikować dokładność tego którym mierzymy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystki otoż to mój pierwszy Post i pierwsza próba warki. Pytanie następujące otoż posiadam już jak mi sie wydaje caly kit do robienia piwka w domu (oprocz skladnikow). I tu nasuwa sie moje pytanie czy zaczac od procesu zacierania czy moze na pierwsze razy sprobowac warzyc z ekstrakru. Czy piwo z ekstrakt moze byc rownie dobre niz z wlasnego zacierania ?

Witam też miałem takie obawy, zacierać czy zrobić z kita ale przełamałem się i mam za sobą pierwszą warkę uwarzoną przez zacieranie, z racji tego iż nie mam chłodnicy trwało to 7 godzin ale się udało Stout owsiany jest już w połowie drogi na cichej, także powodzenia i dużo czytaj.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.