Mefiz Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Okej jak sie bawić to sie bawić poleci zacier czy taki zestaw na początek się nada http://www.alepiwo.pl/?produkty/zestawy-surowcow/piwa-swiata/belgian-pale-ale.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 (edytowane) BPA to bardzo pyszne piwko! Powodzenia! Pamiętaj o opcji ze śrutowaniem! Edytowane 13 Stycznia 2014 przez lolo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefiz Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Okej super To rodzi sie następne pytanie czym to zachmielić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 w zestawie już masz chmiel. "Chmiel: Styrian Golding 50g" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Dobry sklep, BPA też dobry wybór, ale Bitter jest chyba bardziej goryczkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 przy zakupie zestawu proponuję ci zakupić dodatkowo siateczki do chmielenia. Na początku przygody ułatwi Ci to życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefiz Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Dobra Zaczne od BPA Dzięki za pomoc wkrótce opisze jak wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 wkrótce opisze jak wyszło przy tylu rozterkach, chyba szybciej się odezwiesz niż później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betiglo Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Chmiel dołożony do tego zestawu Styrian Goldig to chmiel aromatyczny jak wolisz goryczkowe ,mozesz dokupić jakiegoś goryczkowego typu Marynka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 a po co? Chmiel z zestawu będzie podzielony na goryczkę i aromat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefiz Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Na poczatek nie bede robił problemów i zagadek użyje dokładnego przepisu i receptury lecz pytanie jest kolejne posiadam termometr ale taki do pieczenia do mies czy tez cias jest jeszcze przedpotopowy analogowy jestem z nim zżyty i bardzo go lubie czy będzie dobry do kontrolowania temp brzeczki ? Zakres ma do 120 stopni (wykonany z stali) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 przy tylu rozterkach, chyba szybciej się odezwiesz niż później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Pewnie będzie ok. Z czasem warto pomyśleć o drugim. Przy warzeniu piwa często kilka °C w jedną albo drugą stronę robi różnicę, więc warto mieć drugi termometr żeby zweryfikować dokładność tego którym mierzymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 przedpotopowy analogowy najlepszy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly375 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Witam wszystki otoż to mój pierwszy Post i pierwsza próba warki. Pytanie następujące otoż posiadam już jak mi sie wydaje caly kit do robienia piwka w domu (oprocz skladnikow). I tu nasuwa sie moje pytanie czy zaczac od procesu zacierania czy moze na pierwsze razy sprobowac warzyc z ekstrakru. Czy piwo z ekstrakt moze byc rownie dobre niz z wlasnego zacierania ? Witam też miałem takie obawy, zacierać czy zrobić z kita ale przełamałem się i mam za sobą pierwszą warkę uwarzoną przez zacieranie, z racji tego iż nie mam chłodnicy trwało to 7 godzin ale się udało Stout owsiany jest już w połowie drogi na cichej, także powodzenia i dużo czytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi