Zwiazkowiec Opublikowano 29 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Drodzy, Ogłoszenie pełnych wyników Warszawskiego Konkursu Piw Domowych 2014 odbędzie się 11 października podczas Warszawskiego Festiwalu Piwa. Dzięki połączeniu tych dwóch wydarzeńbędziemy mogli w odpowiedni sposób uhonorować zwyciężców. Aby nie trzymać wszystkich w niepewności to jeszcze w tym tygodniu zostanie opublikowana lista piwowarów biorących udział w konursie finałowym. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 To właśnie żeby uhonorować, to zwyciężcy powinni wiedzieć wcześniej, żeby się ew. zjawić na festiwalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwiazkowiec Opublikowano 29 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 (edytowane) Witam, Poniżej w kolejności alfabetycznej lista piwowarów których piwa zakwalifikowały się do rundy finałowej Warszawskiego Konkursu Piw Domowych 2014. Dry Stout Aleksandra Bakunowicz, Andrzej Żondeł Bartosz Hajduk Bartosz Markowski Konrad Kurek Leszek Jasiński Michał Radwan Oskar Zgoła ,Gabriela Wilczek-Zgoła Piotr Szulawski Piotr Gładysz Tomasz Kosiński Zbigniew Hajdyła Saison Jacek Stachowski Maciej Brzana Maciej Osiński Mariusz Hausenplast Mariusz Karpiński Michał Barancewicz Paweł Teodorczyk,Paweł Świdniewicz Piotr Brzeziński Waldemar Pitala Wojciech Ściana Marcowe Adam Chrostek Jacek Stachowski Jan Krysiak Jerzy Miler Mariusz Karpiński Michał Barancewicz Michał Wojciechowski,Piotr Papiernik Mirosław Gawin Roman Nowak Waldemar Pitala Wojciech Ściana Pszeniczne Wędzone Alan Woyke Jacek Stachowski Konrad Kurek Leszek Jasiński Łukasz Kubicki Mariusz Karpiński Mariusz Kwiatkowski Mirosław Gawin Paweł Łopata Paweł Ziębowicz,Maciej Krynicki Przemysław Skorulski Belgian IPA Alan Woyke Andrzej Miler Bartosz Hajduk Dariusz Piecuch Krzysztof Czechanowski Mariusz Karpiński Michał Tkaczuk Piotr Brzeziński Radosław Bugiel Robert Kamiński Waldemar Pitala Wojtek Trześniowski Przy okazji chciałbym jeszcze raz podziękować wszystkim sędziom którzy sędziowali w Warszawskim Konkursie Piw Domowych. W rundzie finałowej brało udział aż 21 certyfikowanych sędziów PSPD. Pozdrawiam, Lukasz Edytowane 9 Października 2014 przez Zwiazkowiec drobne zmiany poprawa literówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 To właśnie żeby uhonorować, to zwyciężcy powinni wiedzieć wcześniej, żeby się ew. zjawić na festiwalu Wysłałeś aptecznego,kwasa gdzie DMS walczy z diacetylem by przebić się przez "skunksa" Kim będziesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Przekleje z FB małe podsumowanie kategorii: Belgian IPA Do konkursu zgłoszona 31 piw, do finału zakwalifikowało się 12. Poziom piw był nad dość średnim poziomie choć i znalazło się kilka perełek. Wśród najczęstszych przyczyn nie zakwalifikowania się do finału była niezgodność ze stylem (brak charakterystycznych cech beligijskich i/lub nadmierna dominacja chmielu) oraz mniejsze lub większe zakażenia. Dry Stout Do konkursu zgłoszono 32 piwa, eliminacje przeszło 11. W tym roku poziom piw w tej kategorii był zaskakujący: wiele piw charakteryzowało się niską pijalnością spowodowaną błędami w procesie fermentacji, jednakże piwowarzy wykazały się dużą inicjatywą w tworzeniu receptur. Mimo, że wielu z nich na fali piwnej rewolucji starało się dorównać poziomowi piw rzemieślniczych to ich starania rozminęły się że sztywnym ramami stylu dry stout. Saison Były 32 piwa, komisja do finału zakwalifikowała 10. Poziom słaby, większość piw miała niską pijalność że względu na wysoki poziom piekących fenoli. Dużo było piw starych, utlenionych, kwaśnych i wykazujących autolizę drożdży W kategorii wędzone pszeniczne zostało zgłoszonych 21 piw. Przez eliminacje przeszło 11. Zgłoszone piwa były na średnim poziomie, odrzucono wadliwe. Najczęstsze wady to wysoka kwasowość i nadmierna estrowość. Kilka piw było zainfekowanych. Mnie w ogóle zadziwia to że można wysłać piwo z mocną infekcją na konkurs!!! Rozumiem, że delikatnej można nie wyczuć, ale mocną? Trochę to wyrzucanie swojej kasy w błoto bo przecież za konkurs trzeba zapłacić, a metryczka z eliminacji nic i tak nie powie takiej osobie. oraz specjalne podziękowania dla osoby która przysłała granaty, może następnym razem trzeba zastanowić się nad wysyłaniem piw, które są tak mocno przegazowane. Ja bym opublikował dane tego gagatka, żeby nie było jaj na innym konkursie, może jak trochę naje się wstydu to następnym razem przemyśli sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 :lol:To, że będę w finale to było jasne od początku. Między 1,a 11 miejscem niewielka różnica. WAZNY jest FINAŁ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 są gdzieś wyniki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumcajs Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Wczoraj wieczorem pojawiło się info, kto awansował do finałów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 widziałem,a to nie jest już lista już końcowa ostateczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumcajs Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Organizator napisał jasno, że jest to lista zakwalifikowanych do finałów, więc trudno podejrzewać tutaj jakiś błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alan= Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 TO są już wyniki ostateczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) ale czytałeś komentarze na FB ? a kilka postów wyżej Związkowiec podał listę tyle że w kolejności alfabetycznej wydaje mi się że jednak końcowa to już jest o właśnie Edytowane 12 Października 2014 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4jk Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 kiedy można się spodziewać metryczek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumcajs Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Przepraszam za wprowadzenie w błąd, choć organizatorzy też mogliby się nieco klarowniej wysławiać - określenie "finaliści" jest mocno niejednoznaczne i zależy od interpretacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 jak by nie komentarze z boku też bym myślał że to po prostu lista finalistów ciekawe czy będą podane pełne wyniki,kto ile miał pkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) Tak to są już wyniki Przed chwilą podano też informację że: "Zwycięzcą Grand Prix jest...Mariusz Karpiński, Wędzone Pszeniczne" no to wypada pogratulować wszystkim zwycięzcą Ja kurcze znowu czwarte miejsce zająłem Jeszcze wyniki podane na FB pierwszych 3 miejsc: Dry Stout: 1. Oskar Zgoła i Gabriela Wilczek-Zgoła 2. Ola Bakunowicz, Andrzej Żondeł 3. Konrad Kurek Marcowe: 1. Michał Barancewicz 2. Waldemar Pitala 3. Jacek Stachowski Saison: 1. Michał Barancewicz 2. Jacek Stachowski 3. Paweł Teodorczyk, Paweł Świdniewicz Pszeniczne wędzone: 1. Mariusz Karpiński 2. Łukasz Kubicki 3. Konrad Kurek Belgian IPA: 1. Waldemar Pitala 2. Mariusz Karpiński 3. Andrzej Miler Edytowane 13 Października 2014 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 To ja wolę już 6 albo 9 nie wku... tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 To ja wolę już 6 albo 9 nie wku... tak Hehe następnym razem z 4 i tak jest satysfakcja Czekam na metryczkę i punktację miejsc zobaczymy ile brakowało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 6. i 9. nie są złe, to dość popularne połączenie (choć wolałbym więcej ) Gratulacje dla championa, zwycięzców kategorii, finalistów i wszystkich uczestników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corsano Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Kurcze ja też nie jestem zadowolony, 4 miejsce w saison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Piwowarstwo zeszło pod strzechy, to i poziom podły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 ale na tylu piwowarów wydaje mi się że dużo piw nie ma,więc albo szkoda kasy,albo ludzie nie wierzą w siebie albo moją dużo samokrytyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) ale na tylu piwowarów wydaje mi się że dużo piw nie ma,więc albo szkoda kasy,albo ludzie nie wierzą w siebie albo moją dużo samokrytyki Zabrakło Ci najważniejszego "albo": - mają głęboko... dopasowywanie swoich piw pod jakiekolwiek "wytyczne"! (Co wcale nie znaczy, że mam cokolwiek przeciwko uczestniczącym w konkursach!) Edytowane 13 Października 2014 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bromaniack Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 ale na tylu piwowarów wydaje mi się że dużo piw nie ma,więc albo szkoda kasy,albo ludzie nie wierzą w siebie albo moją dużo samokrytyki Zabrakło Ci najważniejszego "albo": - mają głęboko... dopasowywanie swoich piw pod jakiekolwiek "wytyczne"! (Co wcale nie znaczy, że mam cokolwiek przeciwko uczestniczącym w konkursach!) Jedni robią dla siebie a drugi chce się sprawdzić i to jest piękne w piwowarstwie domowym. Ja lubię startować w konkursach, mimo że robię to raptem od czerwca br. Owszem często wybieram sobie kategorie konkursową i warze piwo w danym stylu, ale robię to i tak po swojemu a tylko trzymam się mniej więcej wytycznych, co przy okazji jest sprawdzianem dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 mimo że robię to raptem od czerwca br to ile warek miesięcznie robisz jak masz 62 ? jeśli piłeś piwo jednego browaru to chyba odczuł spadek sprzedaży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi