elroy Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 elroy - powinno odfermentowac do conajmniej 3BLG (ok. 1/4 stanu poczatkowego)... Teoretycznie a i owszem. Masz rację. Zerknij jednak na posty w browamatorze, czy też na browar.biz Brewkity bardzo często tak właśnie odfermentowują. Zrobisz piwo ze słodu, z dobrymi drożdżami, to tak właśnie Ci odfermentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 elroy - powinno odfermentowac do conajmniej 3BLG (ok. 1/4 stanu poczatkowego)... No tak tak doskonale o tym wiem, ale to teoria która zresztą sprawdza się w przypadku warek zacieranych. Brewkity tak odfermentowują bardzo często jak u Ciebie (zobacz podobne wątki na browamatorze, czy też browar.biz) Naprawdę się tym tak strasznie nie przejmuj, to nie jest jakiś straszny błąd etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek81c Opublikowano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 zamowilem tez 'prawdziwe pszeniczne' za namowa Dori, te powinno juz dobrze wyjsc, tyle, ze mam jeszcze lagera (z brewkita, gorna fermentacja) i najpierw go popelnie z mniejsza iloscia wody ok. 18l, moze smak bedzie bardziej 'lagerowy'... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek81c Opublikowano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 na bazie slodow srutowanych, nie ekstraktow zrobie swoja 4 warke, to tak na marginesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 na bazie slodow srutowanych, nie ekstraktow zrobie swoja 4 warke, to tak na marginesie I bardzo fajnie Cieszę się, że przechodzisz na warki "zacierane" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się