Wojen Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Tradycyjne w kwietniu: Warka #81 13/16/17 - WITBIER BLG 11,3 IBU 13 Barwa EBC 6,4 Warzenie 15.04.2017Docelowa ilość warki 63 LZasyp:Pils - 7 kg 50 % Pszenica niesłodowana - 6,5 kg 46,4 % Płatki owsiane 0,5 kg 3,6 % Zacieranie:65 oC - 60 min 72 oC - 20 min 74 oC- filtracja Wysładzanie wodą 78-80 oC Chmielenie:Gotowanie 70 min Sybilla - 50 g - 60 minSimcoe+Cascade - 50 g - 0 min Dodatki - w kilku siateczkach, wyciągnięte po 10 min gotowania: kolendra indyjska 35g, skórki pomarańczy 365g, skórki cytryny 70g, skórka grejpfruta 80g, kminek 2g, rumianek 3 torebki (3 minuty). Ostatni Witbier filtrowany przez hopstopper, znowu 20L i totalny stop filtracji. Dałem sobie spokój i przelałem brzeczkę ok 55oC do pozostałych fermentorów i jeden schłodziłem w wannie drugi w skrzyni z petami. Finalnie wyszło to tak: Fermentor I 20L - schłodzony do 18oC, gęstwa Brewferm Blanche. W kolejnym dniu 20oC w kolejnym 21oC tak będę trzymał do końca fermentacji. Fermentor II 26L - schłodzony do 55 oC, w skrzyni z petami do 26 oC zadana gęstwa Brewferm Blanche i dalsze chłodzenie. Niestety w nocy spadło do 16 oC po czym podniosłem do 20 i tak trzymam. Mam nadzieje, że przez taki szok drożdże nie dadzą niepożądanych aromatów. Fermentor II 13,5L - schłodzony do 55 oC i dodane 2,25kg mrożonych wiśni schłodzenie w wannie do 22oC, zadana gęstwa Brewferm Blanche i fermentacja 20-21 oC. Na chichą pójdzie kolejna porcja wiśni, ile to zobaczę co dadzą te wrzucone na burzliwą. W planach miałem dodać wiśnie po 3-4 dniach fermentacji ale chciałem wykorzystać fakt, że wiśnie były mrożone i szybciej schłodzić brzeczkę. Wyszło razem 59,5L + osady 11,3 blg. Miało być około 12 blg ale ześrutowałem grubo bo nie chciałem się bawić z filtracją co odbiło się na wydajności. Samo zacieranie poza filtracją na hopstoperze bez najmniejszych problemów. Łączny czas pracy 5h. Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez Wojen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Witbier w kegach i butelkach. Wersja z wiśniami w całości zabutelkowana ale bez dodatkowej porcji wiśni, którą miałem w planach. Wyszło fajnie, lekka kwasowość od wiśni, jest też aromat, smak i kolor. Bałem się że jak dodam jeszcze na cichą to przesadzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Też warzyłem Wita ostatnio i także planowałem do jego części na cichą dodać wiśnie. Jakich proporcji użyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathhammer Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Też się przyznaje, że warzyłem Witbiera, z tymże zrobiłem wersje turbo i też jest czerwony. Ekstrakt podniesiony do 14,7, dodatek hibiskusa sprawił że piwo jest czerwoniutkie, aromat podbiłem kaffirem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 5 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) Warka #82 14/16/17 - LIGHT APA BLG 8,5 IBU ? ok10-15 Barwa EBC 6,8 Warzenie 04.07.2017Docelowa ilość warki 36 LZasyp:Wiedeński - 2,1 kg 45,7 % Carapils - 1,5 kg 32,6 % Żytni- 0,5 kg 10,9 % Carahell - 0,5 kg 10,9 % Zacieranie:67 oC - 10 min 72-74 oC - 70 min 74 oC- filtracja Wysładzanie wodą 80-85 oC Chmielenie:Gotowanie 45 min Citra 50g, Mosaic 50g, Vic Secret 50g - wrzucone w 90oC po rozpoczęciu chłodzenia. 9l zadane starterem WLP 28 Edinburg Ale, 26L dasane gęstwą S04 schłodzone do 24 i w kilka godzin w skrzyni petami do 17-17,5 oC. Fermentacja roznąco do 21oC. Liczę na płytkie odfermentowanie i zawartość alkoholu poniżej 3%, ładny aromat cytrusów bez chmielenia na zimno, obawy mam tylko co do goryczki czy nie będzie za niska, poczekamy zobaczymy. Warka zatarta w zaizolowanym fermentorze z zamontowanym wężykiem z oplotu. Utrzymywanie temperatury poprzez dolewanie wrzątku. Odświeżyłem trochę stary sprzęt do robienie mniejszych warek. Edytowane 5 Lipca 2017 przez Wojen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Warka #83 14/16/17 - WITBIER BLG 11,5 IBU 15 Barwa EBC 6,7 Warzenie 06.07.2017Docelowa ilość warki 22 LZasyp:Pils - 2,7 kg 51,9 % Pszenica niesłodowana - 2,5 kg 48,1 % Zacieranie:68-66 oC - 80 min 72 oC - 20 min 74 oC- filtracja Wysładzanie wodą 82 oC Chmielenie:Gotowanie 70 min Hallertauer Mittelfrueh- 30 g - 50 minCentenial - 50 g - 0 min Dodatki - w kilku siateczkach, wyciągnięte po 5 min gotowania i 10 minutach chłodzenia: kolendra indyjska 15g, skórki pomarańczy, grejpfruta i cytryny 320g, kminek 1g, rumianek 1 torebka. Fermentor I 20L - schłodzony do 24oC, gęstwa FM20 Białe Walonki. Dochłodzenie petami do 19oC w skrzyni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Warka #84 15/16/17 - Oatmeal Stout BLG 12,8 IBU 34 Barwa EBC 95 Warzenie 27.07.2017Docelowa ilość warki 27 LZasyp:Pale Ale - 8,0 kg 57,1 % Płatki owsiane- 0,8 kg 15,2 % Jęczmień palony - 0,5 kg 9,5 % (dodany po godzinie zacierania) Pszenica prażona - 0,5 kg 9,5 % (dodana po godzinie zacierania) Chocolate (500) - 0,25 kg 4,8 % Caraaroma - 0,2 kg 3,8 % Zacieranie: 68-66 oC - 60 min 72 oC - 20 min 74 oC - filtracja Wysładzanie wodą 80-82 oC Chmielenie:Gotowanie 65 min Marynka - 50 g - 50 minEKG - 50 g - 0 min Brzeczka schłodzona chłodnicą przeciwbieżną do 24 oC, w kilka godzin petami dochłodzenie do 18 oC. Fermentacja rosnąco do 22 oC Wyszło: 27L 12,8 BLG Wydajność 88% Fermentor I 25L zadany gęstwą WLP 0028 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 30 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Dziś warzenie bazy do Fruit ale na III sezon Karpackich Bitw Piwowarów Domowych Baza to lekka AIPA i umownie będzie to pierwsza warka nowego sezonu. Warka #85 01/17/18 - AIPA/Fruit Ale BLG 15,1 IBU 41 Barwa EBC 8,5 Warzenie 30.09.2017 Docelowa ilość warki 34 L Zasyp: Pale Ale - 5,0 kg 66,7 % Carapils - 1,0 kg 13,3 % Wiedeński - 1,0 kg 13,3 % Płatki owsiane- 0,5 kg 6,7 % Zacieranie: w zaizolowanym fermentorze 71-69 oC - 90 min Wysładzanie wodą 80-82 oC Chmielenie: Gotowanie 70 min Citra - 25 g - 60 min Citra/Mosaic/Vic Secret - po 15 g - 15 min Citra/Mosaic/Vic Secret - po 50 g - hop stand Brzeczka schłodzona chłodnicą przeciwbieżną do 20 oC, wstawione do 16,5 oC Wyszło: 34L 15,1 BLG Fermentor I 30L zadany gęstwą WLP British Ale Co do Fruit to zamierzam dodać pulpę z mango nie wiem tylko czy do całości piwa czy do jego części. Mając na uwadze poprzednie piwo z pulpą nie będzie chmielenia na zimno, poprzednio chmieliny zawiesiły się w toni piwa i goryczka była bardzo gryząca, zmniejszyłem też trochę goryczkę i zatarłem na słodko aby skontrować kwasowość piwa po dodaniu owoców. FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 17 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Warka #86 02/17/18 - Peat Stout BLG 16 IBU 48 Barwa EBC 90 Warzenie 16.10.2017 Docelowa ilość warki 32 L Zasyp: Medium Peated Fawcett - 4 kg 50 % Pale Ale - 2,0 kg 25 % Pszenica prażone - 0,5 kg 6,3 % Czekoladowy - 0,5 kg 6,3% Jęczmień palony - 0,25 kg 3,1 % Brown - 0,25 kg 3,1 % Caraamber - 0,25 kg 3,1 % Carafa Specjal II - 0,25 kg 3,1 % Zacieranie: w zaizolowanym fermentorze 76-74 oC - 50 min 72 oC - 30 min Słody palone dodane na koniec zacierania Wysładzanie wodą 80-82 oC Chmielenie: Gotowanie 70 min Zeus - 50 g - 60 min EKG - 20 g - 15 min EKG - 30 g - 0 min Brzeczka schłodzona chłodnicą przeciwbieżną do 20 oC, wstawione do 16,5 oC Wyszło: 30L 16 BLG + 2 L osadów Fermentor I 30L zadany gęstwą WLP British Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wojen Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Po krótkiej przerwie wracamy do warzenia. Duże zmiany bo browar zmienił lokalizację. Inicjatywą pięciu piwowarów wynajęliśmy pomieszczenie, które po kilku miesiącach remontu w wolnych chwilach udało się doskonale przystosować do warzenia piwa. Wczoraj odbył się chrzest nowego lokalu i wraz z młodym piwowarem, który dopiero rozpoczyna przygodę z warzeniem powstały dwie warki. Receptury i kilka zdjęć poniżej. Warka #87 03/17/18 - American Brown Ale BLG 14 IBU 32 Barwa EBC 46 Warzenie 23.12.2017 Docelowa ilość warki 67 L Zasyp: Pale Ale - 10 kg 72,9 % Coffe 500 - 1,0 kg 7,3 % Carapils - 1,0 kg 7,3 % Coffie Light - 1,0 kg 7,3% Płatki owsiane - 0,47 kg 3,4 % Jęczmień palony - 0,25 kg 1,8 % Zacieranie: 64 oC - 30 min 67 oC - 30 min 72 oC - 15 min 76 - filtracja Wysładzanie wodą 80 oC Chmielenie: Gotowanie 70 min Citra - 45 g - 60 min Amarillo - 50 g - 20 min Simcoe - 50 g - 0 min Amarillo - 50 g - 0 min Citra - 70 g - 0 min Brzeczka schłodzona chłodnicą zanurzeniową do 17oC. Wyszło 67L 14,0 blg, Fermentor I 31L - US 05 Fermentor II 22L - WLP 090 (gęstwa) Fermentor III 10L - WLP 060 (1,6 L starter) Reszta została w osadach Fermentacja : po 24h ok 17stC w każdym fermentorze. Warka #88 04/17/18 - 100% Wędzone BLG 12 IBU 33 Barwa EBC 6,5 Warzenie 23.12.2017 Piwo na III Karpackie Bitwy Piwowarów Domowych Docelowa ilość warki 18 L Zasyp: Pszeniczny grodziski - 3 kg 100 % Zacieranie: 68 oC - 80 min 72 oC - filtracja Wysładzanie wodą 80 oC Chmielenie: Gotowanie 60 min Vic Secret - 13 g - 40 min Citra - 25 g - 5 min +chmiele na hop stand do uzupełnienia Brzeczka schłodzona chłodnicą zanurzeniową do 17oC. Wyszło 18L 12,0 blg, Fermentor I 16L - US 05 boniek4, zasada, Thorgall i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Jaka największa Warkę schladzaliscie zanurzeniowka i ile Wam to zajęło ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 3 godziny temu, Hobbysta napisał: Jaka największa Warkę schladzaliscie zanurzeniowka i ile Wam to zajęło ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Chłodziłem chłodnicą przeciwbieżną ale ze względu na trudne mycie zrobiłem zanurzeniową z rury karbowanej nierdzewnej. Średnica chyba 20 mm i ok 15 mb więc taka raczej duża Największa warka jaką nią chłodziłem to ta ostatnia czyli niecałe 70 litrów. Czasu nie mierzyłem ale do 17oC jakieś 30 minut, może 40 ale szybko raczej. Zrobię fotkę przy kolejnej warce. Hobbysta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Bardzo sprawna, czekam na fotki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Dnia 28.12.2017 o 12:53, Hobbysta napisał: Bardzo sprawna, czekam na fotki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Do 24oC schłodziłem w 20 minut. Do 13,5oC w 45 minut. Warka ok 57L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Solidnych rozmiarów, nie powiem ja dopiero dwie Warki zrobiłem przy użyciu chłodnicy zanurzeniowej z karbowanki i mimo jeszcze nie w 100% sprawnej metody podłączenia do kranu to robi swoja robotę cudownie. No i wlasnie dlatego zastanawiałem się czy równie dobrze sprawdza się przy większych warkach.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 2 godziny temu, Hobbysta napisał: Solidnych rozmiarów, nie powiem ja dopiero dwie Warki zrobiłem przy użyciu chłodnicy zanurzeniowej z karbowanki i mimo jeszcze nie w 100% sprawnej metody podłączenia do kranu to robi swoja robotę cudownie. No i wlasnie dlatego zastanawiałem się czy równie dobrze sprawdza się przy większych warkach. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Fajnie chłodnicę podłącza się do węża prysznicowego lub słuchawki baterii wanny. Można wyprowadzić jakieś wyjście dodatkowe np. przy podłączeniu zmywarki lub przejściówka do kranu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Wlasnie razem z kumplami planowaliśmy zrobić to juz normalnie jak należy, a nie prowizorycznie, ale przejściówka nie pasowała na żaden, ale to zaden kran w domu, nawet po rozłączaniu na części pierwsze pryszniców i przeróżnych pomysłach i dodatkowo okazało się ze kolega kupił złej średnicy waż ktory na nic nie wchodził Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Ale słuchawka prysznicowa ma 1/2` i zawsze mi pasowała na gwint 1/2`. Musisz mieć tylko przy chłodnicy płaskiego nypla żeby uszczelka dobrze dolegała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Warka #89 05/17/18 - Polish Hop Pilsner BLG 14 IBU 36 Barwa EBC 8,1 Warzenie 29.12.2017 Piwo na III Karpackie Bitwy Piwowarów Domowych Docelowa ilość warki 57 L Zasyp: Pils - 10,5 kg 80,8 % Carapils - 1,0 kg 7,7 % Monachijski I - 1,0 kg 7,7 % Carahell - 0,5 kg 3,8 % Zacieranie: 62 oC - 40 min Grzanie do 72oC - 30 min 72 oC - 20 min 77oC - filtracja Wysładzanie wodą 80 oC Chmielenie: Gotowanie 75 min Marynka - 100 g - 60 min Iunga - 50 g - 10 min Iunga - 150 g - 0 min (70oC) Brzeczka schłodzona chłodnicą zanurzeniową do 13,5oC. Wyszło 57L 14,0 blg, Fermentor I 20L - 2L starter FM 30 Fermentor II 33L - gęstwa (ok 400ml) W 34/70 Wstawione do lodówki 7oC i schłodzone do 7,5 oC w kilka godzin. Na zdjęciu nowy nabytek w browarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Przepraszam, ze zaśmiecam Ci/Wam wątek, ale widze ta lodówkę i mam pytanie, czy możesz panować nad temperatura oddzielnie w obu komorach ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Warka #89 05/17/18 - Polish Hop Pilsner BLG 14 IBU 36 Barwa EBC 8,1 Warzenie 29.12.2017 Piwo na III Karpackie Bitwy Piwowarów Domowych Docelowa ilość warki 57 L Zasyp: Pils - 10,5 kg 80,8 % Carapils - 1,0 kg 7,7 % Monachijski I - 1,0 kg 7,7 % Carahell - 0,5 kg 3,8 % Zacieranie: 62 oC - 40 min Grzanie do 72oC - 30 min 72 oC - 20 min 77oC - filtracja Wysładzanie wodą 80 oC Chmielenie: Gotowanie 75 min Marynka - 100 g - 60 min Iunga - 50 g - 10 min Iunga - 150 g - 0 min (70oC) Brzeczka schłodzona chłodnicą zanurzeniową do 13,5oC. Wyszło 57L 14,0 blg, Fermentor I 20L - 2L starter FM 30 Fermentor II 33L - gęstwa (ok 400ml) W 34/70 Wstawione do lodówki 7oC i schłodzone do 7,5 oC w kilka godzin. Na zdjęciu nowy nabytek w browarze Fajna lodówka Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Wojen 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Nie to jest jedna komora tylko drzwi dzielone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Przepraszam, ze zaśmiecam Ci/Wam wątek, ale widze ta lodówkę i mam pytanie, czy możesz panować nad temperatura oddzielnie w obu komorach ?Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTo jest jedna komora, tylko drzwi dzielone. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Hobbysta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Warka #90 6/17/18 - APA BLG 11,3 IBU 45 Barwa EBC 7,7 Warzenie 09.01.2018 Docelowa ilość warki 60 L Zasyp: Pils - 9,0 kg 86,5 % Wiedeński - 1,0 kg 9,6 % Carahel - 0,4 kg 3,8 % Zacieranie: 65 oC - 40 min 67 oC - 20 min 76 oC - filtracja Wysładzanie wodą 80 oC Chmielenie: Gotowanie 70 min Citra - 50g - 60 min Amarillo - 18g - 60 min Mosaic - 20g - 15 min Vic Secret - 50 g - 0 min Amarillo - 50 g - 0 min Mosaic - 50g - 0 min Brzeczka schłodzona chłodnicą przeciwbieżną do 16oC. Wyszło: Fermentor I 12L zadany gęstwą WLP 060 Fermentor II 23L zadany gęstwą WLP 090 Fermentor III 20L zadany gęstwą US 05 Około 5 litrów w osadach pozostało w kotle. Fermentacja od 16oC po 4 dniach podniesiona do 18oC Warka #91 7/17/18 - Imperial IPA BLG 20,3 IBU 82 Barwa EBC 11,5 Warzenie 09.01.2018 Docelowa ilość warki 22 L Zacieranie w zaizolowanym fermentorze. Zasyp: Pils - 4,0 kg 61,5 % Pszeniczny - 1,0 kg 15,4 % Biscuit - 0,5 kg 7,7 % Cukier - 1 kg 15,4% Zacieranie: 63 oC - 30 min 67 oC - 40 min 76 oC - filtracja Podgrzewanie przez dolewanie wrzątku. Wysładzanie wodą 80 oC Chmielenie: Gotowanie 75 min Mosaic - 50g - 60 min Mosaic - 20g - 20 min Citra - 40 g - 10 min Cascade - 50 g - 0 min Citra - 50g - 0 min Centenial - 50g - 0 min Brzeczka schłodzona chłodnicą przeciwbieżną do 16oC. Wyszło: Fermentor I 18L zadany gęstwą WLP 090 Dużo osadów pozostało w kotle, dużo też zaciągnęliśmy do fermentora. Fermentacja od 16oC po 4 dniach podniesiona do 18oC Edytowane 13 Stycznia 2018 przez Wojen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Dla chętnych, którzy jeszcze nie widzieli, film z lokalu w którym od kilku tygodni warzę piwo BitterEater 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się