WiHuRa Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Ładna eta z niezbędnymi informacjami. Piana: słaba, szybko znika i niewiele po niej pozostaje Kolor: brązowy, mocno mętne - jak pszeniczne Aromat: "porterowy" - kawa, estry, trochę karmelu Smak: w odbiorze bardzo lekkie, odrobina kawy, minimalna kwaskowość, mineralny cierpki krótki finisz Ogólne wrażenia: Co do odniesienia do stylu to nie ma porównania bo to mój drugi Brown Porter w życiu. Blisko temu piwu do Brown Ale którego to piłem częściej. Cierpkość na finiszu chyba związana jest z British Ale bo pamiętam że moje piwa na nich były właśnie takie dość cierpko mineralne na finiszu. Piwo dobrze się pije, dobrze wchodzi, mi osobiście przeszkadza profil tych drożdży ale to już kwestia gustu. Edytowane 22 Lutego 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Co znaczy cierpko mineralny? Drożdże British Ale od Mangroove. Pierwsze użycie, zero doświadczenia. Ciała powinno być więcej, ale drożdże odfermentowywują bardzo mocno. Ja tam czuje w tym piwku kawę zbożową. No i temp podawania powinna być dość wysoka (z 14 - 15 stopni), wtedy daje kawką aż miło. Edytowane 23 Lutego 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Porównuje do Wyeast, nie wiem czy to ten sam szczep ale efekty jakby znajomy Mineralne tzn. takie odczucie jak picie wody wysoko mineralizowanej, a cierpki no to chyba jednoznaczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Ja miałem takie efekty z S-04. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesive Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Może to połączenie odpowiednich drożdży i użytej wody, bo u mnie S-04 do tej pory nie dały takiego posmaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Wygląd: mętne, brązowe, piana drobna ale szybko opada do obrączki. Aromat: karmel, chmiel, delikatna kawa. Smak: wysycenie niskie czuć karmele i kawę, kontrowane lekką kwaskowością. Goryczka niska. Chyba potrzeba mu jeszcze parę tygodni w butelce. Nie doczytałem daty rozlewu, na pewno bym go jeszcze nie otwierał. Trudno mi ocenić to piwo bo wydaje mi się jeszcze nie dojrzałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 (edytowane) Rozlew 9.02.2014r. Piwko świeże jest. Ta informacja jest na etykiecie z tyłu (kontretykieta połączona z etykietą). Edytowane 23 Lutego 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Nie zwróciłem na to uwagi, to faktycznie daj mu poleżeć, lepiej się ułoży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Etykieta ok. Tylko trzeba czytać przed nalaniem a nie po . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się