Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jaras Opublikowano 26 Lutego 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Jako że, nie bez powodu, wersja pierwsza została przyjęta dość chłodno (jeszcze raz przepraszam wogosza za kilka nieprzemyślanych decyzji) niniejszym zapraszam do zapoznania się z fotorelacją z przygotowania wersji ulepszonej, gdzie wyeliminowałem chyba już wszystkie błędy. Przygotowanie paczki trochę trwa ze względu na czas schnięcia pianki montażowej ale sam proces nie jest szczególnie pracochłonny ni wymagający czy kosztowny. Chociaż, w kontekście kosztów, muszę przetestować inne niż castoramowa pianki, gdyż ta wydaje się być "za krótka" gdyby chcieć wysłać w jednej paczce więcej butelek. Edytowane 26 Lutego 2014 przez jaras playand1, WiHuRa, Cichus i 9 innych 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 I kto to będzie później oskrobywał z tej pianki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Niech mój brak komentarza będzie zachętą do dokładnego zaznajomienia się z fotorelacją przed komentowaniem/zadawaniem pytań. edit: I tak - zdaję sobie sprawę, że poowijanie w różne śmieci, wypełnienie czymkolwiek co wpadnie pod rękę też może zdać egzamin i w wielu przypadkach zdaje, niemniej jednak mój sposób mnie przekonuje i przy okazji powstał wspomniany album, no bo czemu nie - może ktoś skorzysta a i tak każdy zrobi jak uważa. Edytowane 26 Lutego 2014 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mientkijanek Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Po co utrudniać sobie i innym życie? Na miejscu organizatora zbił bym 2 butelki i lub zdyskwalifikował piwo Ile butelek zbiła poczta jak wysyłałeś na konkursy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 ale się zabawnie ekscytujecie nie zauważając faktu, że wyjęcie butelek wymaga: - otworzenia paczki - zdjęcia połowy piankowej pokrywy poprzez jej wyjęcie - wyjęcie piw - złożenie wszystkiego, już bez piw Jaras z pianki robi rodzaj wytłoczki - gdzie tu utrudnienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pero Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 ale się zabawnie ekscytujecie nie zauważając faktu, że wyjęcie butelek wymaga: - otworzenia paczki - zdjęcia połowy piankowej pokrywy poprzez jej wyjęcie - wyjęcie piw - złożenie wszystkiego, już bez piw Jaras z pianki robi rodzaj wytłoczki - gdzie tu utrudnienie? Obstawiam, że nikt z powyższych nie przeczytał nawet wpisu na blogu tylko od razu przywalił komentarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mientkijanek Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Wiedziałem że juz było o piance http://www.piwo.org/..._40#entry238007 pz przeczytałem i obejzałem Edytowane 26 Lutego 2014 przez mientkijanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) To jak już wskazujesz na tamten temat, może byłoby dobrze, w kontekście aktualnej dyskusji, zacząć tu? Nie bez powodu jest to wersja druga o czym wspominałem w pierwszym poście. Edytowane 26 Lutego 2014 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Jarek, fajna opcja takiej wytłoczki i myślę bardzo przydatna w kontekście wysyłek. Taka forma zabezpiecza bardzo dobrze butelki przed jakimkolwiek uszkodzeniem nawet jak karton zostanie mocno uszkodzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Na poczcie mogą tym w rugby grać i butelki przetrwają w stanie nienaruszonym. Edytowane 26 Lutego 2014 przez Biniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soochy1 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 najlepiej zapakować ekstra słoiczek z kieliszkiem bądź innym szkłem w środku tak co by ładnie brzęczało, kiedyś moja żona wysłała cały karton pustych słoików bez zabezpieczenia , tylko naklejka uwaga szkło, no i jak sie tylko chwyciło karton to brzęczały tak że nikt nie odważył się nimi rzucić, bo byłby totalnym idiotą rzucając szkłem , dojechały na 2gi koniec polski nietknięte. a kurier który doręczał brzęczący stos słoików kładł na miejscu bardzo delikatnie korzen16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Ja dodam kilka słów z punktu widzenia odbierającego. Paczka od jarasa zapakowana naprawdę super. Nie miałem najmniejszego problemu z wyciągnieciem butelek. Pianka ponacinana, butelki czyste. Idealnie. Gorzej z naśladowcami. Były jeszcze ze 3 paczki podobnie zapakowane, ale bardzo niechlujnie, bez myślenia o tym, że ktoś to musi rozpakować. Zapaćkane pianką tak, że wyciągnąć się nie dało, albo gorzej - z niezaschniętą do końca pianką, która obkleiła mi ręce. Reasumując, polecam metodę jarasa, ale warto przygotować to porządnie z myślą o tym, że ktoś tam po drugiej stronie musi to rozpakować. Uwierzcie mi, rozpakowanie 100 paczek, to naprawdę ogrom roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Zdaje się, że post bimbelta podsumował temat. Może należy wprowadzić punkt do regulaminu konkursu, mówiący o tym, że organizator może zdyskwalifikować piwo, którego nie można bezproblemowo rozpakować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_wc Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Może należy wprowadzić punkt do regulaminu konkursu, mówiący o tym, że organizator może zdyskwalifikować piwo, którego nie można bezproblemowo rozpakować? Właśnie tego nam brakuje, przecież życie jest teraz za proste. Wprowadźmy więcej przepisów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Myślę że udoskonalona metoda pakowania Jarasa jest znacznie lepsza niż ta zastosowana na konkurs w Poznaniu. Tam trudność sprawiało wydostanie butelek z kartonu (mniejszy problem) i ich wygląd - całe były obklejone pianką. Obecnie oba problemy zostały wyeliminowane, więc wszystko wskazuje na to że jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Kurier potrafi stłuc wszystko. Ostatnio wysyłaliśmy piwo w skrzynce. Każda butelka zabezpieczona by nie latała, do tego porządnie zabezpieczone od góry i owinięte stretchem. I zgadnijcie co... A ja właśnie otrzymałem potwierdzenie dotarcia cało i zdrowo 14 butelek na CKPDBP. Pianka, gąbka i karton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi