Quentin Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Faktycznie , nie wygląda to zbyt apetycznie . Jaki to smród ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frodulec Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 ciężko mi było zidentyfikować tez zapach, ale raczej (pewnie trochę się sugerując) kojarzył się z jełczeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Czyli tak jak podejrzewasz pewnie zepsuł się tłuszcz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 jak zobaczyłem drugie zdjęcie to pierwsze co to właśnie mi się skojarzyło gar zalany po obiedzie no dobra, wiec teraz wszyscy ci co chcieli dodać krówek do piwa nich Ci podziękują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 A dodawał ktoś Coli ? Uwielbiam to cholerstwo i tak się zastanawiam czy dodanie do stouta nie dałoby tych posmaków . Tylko pewnie mocno zmieni się odczyn piwa w stronę kwaśności ( pytanie ile tam jest tego kwasu fosforowego ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frodulec Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 fortuna czarna ma zapach coli i na 100% jest dosładzana, co sprawia, że smakuje jak cola i moim skromnym zdaniem jest obrzydliwa ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Nie chodzi mi o uzyskanie coli , bo łatwiej ją kupić Bardziej o nutkę tego smaku . Jestem ciekaw czy ktoś z tym eksperymentował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Coca cola ma ph okolo 2.5, może nieźle zakwasić piwo. Na forum wino.org.pl był eksperyment z robieniem wina z coli, za dużo z tego nie wyszło... Edytowane 16 Czerwca 2014 przez bart3q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 jakbym mial próbować to użyłbym orzeszków koli i doslodzil laktoza lub innym niefermentowalnym cukrem. Fortuna używa orzeszków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Pytanie na jakim etapie ich dodają albo w jakiej postaci? Zarodki kola zawierają w sobie spore ilości skrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Kardamon daje posmaki podobne do coli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Kardamon daje posmaki podobne do coli. chyba jakiejś innej odmiany zawsze używam ,albo nie mam smaku po prostu,ale ni cholera kardamon z colą mi się nie kojarzy użyłbym orzeszków koli i doslodzil laktoza laktoza daje słabą słodycz jeśli chodzi o odczucie słodkości takiej jak z cukru ,trzeba by było się ratować ksylitolem albo stevią jeśli chodzi o EKO (stevia ,chyba ,było na forum że daje lekko metaliczny posmak w piwie ) albo słodzik ,z Lidla ,używałem do miodowego i jest oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Dużo tego Lidla dawałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 dawałem 1,2 ,3 i 4 tabletki w miodowym 1 była prawie niewyczuwalna 2 jak dla mnie w miodowym było bardzo ok 3 dla żony było ok 4 za dużo dla każdego kto próbował myślę że w zależności od piwa i upodobań,mi to miodowe smakowało też bez tydzień temu rozlałem stout taki udziwniony plus kakao i wanilia ,też dosładzałem eksperymentalnie tylko że 1,2 i 3 dawałem ,na 4 już się nie porywałem ,dzisiaj chcę sprawdzić jedną co z tego będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się