rychuwro Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 tak, gdzieś czytałem na forum już, że inni też mieli po cichej zamulone jeszcze piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Po jakimś czasie się wyklaruje i osad drożdżowy zbije się na dnie. Niestety 7 mm drożdży w butelce, to stanowczo za dużo. U mnie to max 1 mm. Pisałeś wcześniej, że po tygodniu cichej w 16 st. piwo się wyklarowało, a więc musiałeś popełnić błąd przy rozlewie. Zbyt dużo drożdży zassałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychuwro Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 To znaczy tak mi się wydawało, piwo jest czarne więc nie widać tak dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 drożdże pewnie jeszcze dojadają więc nie opadły dobrze na dno,poczekaj spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się