wojtas30w Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Wypada w końcu powiedzieć coś o sobie Pochodzę z Lubina , ale nie odpowiadało mi życie miejski i wylądowałem w niedużej wiosce , na forum trafiłem przez przypadek , nie mogłem uwierzyć , że piwo można zrobić w domu , przez dwa miesiące czytałem wasze posty , zbierałem informację i w końcu postanowiłem działać. Początki nie były zadowalające , na pierwszy ogień poszły brew-kity , pierwszy zbyt wodnisty ( niedokładność w wymierzeniu ilości wody) , ale dało się wypić . Następne były o niebo lepsze , w porównaniu do piwa ze sklepu były ... nawet nie wiem jakiego słowa użyć : pełne , treściwe ,po prostu inne ( rozumiecie co mam na myśli). Przez następne 3 miesiące naczytałem się jak to piwo z "puchy" , nie ma porównania z samodzielnie uwarzonym i postanowiłem spróbować sam takie zrobić. W tej chwili za mną 2 warki , wydawało mi się że teoria jest taka straszna , ale szczerze w praktyce nie wydaje się to tak trudne ( choć jeszcze nie próbowałem swoich warek ). Trafiłem tu przez przypadek , ale mam nadzieję , że pozostanę. Warzenie wciąga. Pozdrawiam wszystkich amatorów chmielu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Witam serdecznie i też mam nadzieję, że tu pozostaniesz Zachęcam do założenia wątku w dziale "Zapiski Piwowarów Domowych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 witamy serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Również witam. To prawda. Warzenie wciąga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Cześć. Warzenie wciąga. jest gorzej niż myślisz .... warzenie uzależnia i prawda jest taka że to piękny nałóg który nalezy pielęgnować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Jaki nałóg to może się źle kojarzyć - to jest hobbbby i należy je pielęgnować. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymin72 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Witam i ja. Oj wciąga, wciąga to warzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi