Jump to content

Witam piwoszki i piwoszy.

Recommended Posts

Wypada w końcu powiedzieć coś o sobie :lol:

Pochodzę z Lubina , ale nie odpowiadało mi życie miejski i wylądowałem w niedużej wiosce :P, na forum trafiłem przez przypadek , nie mogłem uwierzyć , że piwo można zrobić w domu :), przez dwa miesiące czytałem wasze posty , zbierałem informację i w końcu postanowiłem działać. Początki nie były zadowalające , na pierwszy ogień poszły brew-kity , pierwszy zbyt wodnisty ( niedokładność w wymierzeniu ilości wody) , ale dało się wypić :lol::). Następne były o niebo lepsze , w porównaniu do piwa ze sklepu były ... nawet nie wiem jakiego słowa użyć : pełne , treściwe ,po prostu inne :D ( rozumiecie co mam na myśli). Przez następne 3 miesiące naczytałem się jak to piwo z "puchy" , nie ma porównania z samodzielnie uwarzonym i postanowiłem spróbować sam takie zrobić. W tej chwili za mną 2 warki , wydawało mi się że teoria jest taka straszna , ale szczerze w praktyce nie wydaje się to tak trudne ( choć jeszcze nie próbowałem swoich warek :)).

Trafiłem tu przez przypadek , ale mam nadzieję , że pozostanę.

Warzenie wciąga.

Pozdrawiam wszystkich amatorów chmielu.:D

Witam serdecznie i też mam nadzieję, że tu pozostaniesz :lol:

Zachęcam do założenia wątku w dziale "Zapiski Piwowarów Domowych" :lol:

Cześć.

Warzenie wciąga.

jest gorzej niż myślisz .... warzenie uzależnia :lol:

i prawda jest taka że to piękny nałóg który nalezy pielęgnować :lol: