Kurt Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) Jakie wymiary wewnątrz ma ta lodówka?Mieści się jeden keg czy może na agregacie wejdzie drugi ?Jakiej pojemności butlę CO2 tam mieścisz? 11222107_904369416268917_5314732484661530383_o.jpg Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon75 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Mikołaj w tym roku odwiedził mnie trochę wcześniej :] lodówka to Amica EVKS 16162 .Kolumna i krany z naszego forum kupie - sprzedam piwo.org Szczerze polecam tą lodówkę pod kegerator. Co prawda wszystko mieści się na styk ale daje radę.Cena 200 zł na aukcji, stan ideał. Podziękowania dla ludzi z forum za pomoc przy budowie. DAMTRY, WAJCHA, MALINOWY JĘCZMIEŃ, BENGUBAR :] Żona mówi mi kiedyś to przynajmniej wstawałeś do lodówki a teraz z leżąca :] Edytowane 9 Grudnia 2017 przez xenon75 KHOT i knurek 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Bardzo fajnie to wygląda z zewnątrz i dobrze komponuje się z resztą mebli Możesz wrzucić jeszcze jakieś zdjęcie wnętrza, żeby można było ocenić jak bardzo na styk jest wszystko ustawione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blade1231 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Bardzo fajnie to wygląda z zewnątrz i dobrze komponuje się z resztą mebli Możesz wrzucić jeszcze jakieś zdjęcie wnętrza, żeby można było ocenić jak bardzo na styk jest wszystko ustawione? Mam taką samą i nie mieści się na styk tylko trzeba dość sporo ciachać lodówkę. Butla co2 1,5kg i podwójny reduktor mieści się z tyłu za kegami. (Akurat oddałem do nabicia wiec nie ma na zdjęciu) Na dole z lewej i prawej strony tam gdzie normalnie jest pojemnik na warzywa trzeba sporo docinać. Mój kegerator jeszcze nie jest gotowy bo czekam na krany z Chin. Wysłane z mojego SM-G901F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blade1231 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 To jak jest wycięta Wysłane z mojego SM-G901F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon75 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ja po kegami mam dwie grube książki,jedna jest wyższa od drugiej[trochę pomaga] boków nie scinałem tylko wszystkie wypustki z drzwi poszły do wycięcia. Wzorowałem się na budowie kegeratora MALINOWY JĘCZMIEŃ zrobiłem dokładnie tak samo w środku. Problemem są dla mnie węże piwne każdy ma około 3m i jest dość sztywny do tego podwójny reduktor .Jest ciasno ale daje radę. aktualnie mam jednego kega w lodówce ale jak podepnę dwa zrobię fotki. ps.Problemem jest teraz spożycie, idzie u mnie tego naprawdę dużo :] Kiedyś jak piwkowałem to liczyłem ile butelek wypijam.[w tygodniu nie pije wcale] Ale na weekendzie troszkę tego idzie,po butelkach wiedziałem czy wypiłem dwa czy cztery lub więcej.A teraz nalewam szklaneczkę i kolejną i kolejną :] zapominam o liczeniu. Trzeba się teraz bardziej pilnować.Jak przytargałem to ustrojstwo do domu to żona złapała się za głowę.Cały dzień marudzenia stękania fochów i innych problemów. Ale teraz mówi że nie jest tak tragicznie.Przyzwyczai się :] Dla mnie jest super.Dlatego polecam jeśli macie chęć na budowę kegeratora to róbcie go :] polecam każdemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon75 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Kegerator dostał oświetlenie ledowe .Żona twierdzi że już całkowicie zwariowałem, ciągle patrzę w jego stronę :] W każdym razie mam problem z butlą z reduktorem podwójny ODL jest cieżki i przechyla butle niebezpiecznie[Nie jest sabilnie] ..Macie jakiś pomysł jak zamocować butlę w rogu lodówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 9 godzin temu, xenon75 napisał: Kegerator dostał oświetlenie ledowe .Żona twierdzi że już całkowicie zwariowałem, ciągle patrzę w jego stronę :] To wygląda jak początek nowej religii, bóg Kegator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blade1231 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Kegerator dostał oświetlenie ledowe .Żona twierdzi że już całkowicie zwariowałem, ciągle patrzę w jego stronę :] W każdym razie mam problem z butlą z reduktorem podwójny ODL jest cieżki i przechyla butle niebezpiecznie[Nie jest sabilnie] ..Macie jakiś pomysł jak zamocować butlę w rogu lodówki? Opaska na rzepa. Łatwo później przy wymianie rozpiąć i zapiąć.https://m.ceneo.pl/28143793Wysłane z mojego SM-G901F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greczek Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Podepnę się pod temat, sądzicie że któraś z tych lodówek nada się na kegerator na dwa kegi i małą butlę? http://allegro.pl/chlodziarke-privileg-do-zabudowy-i6950563502.html http://allegro.pl/41-lodowka-chlodziarka-privileg-160-l-i7151459014.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) moim zdaniem 2 kegi nie wejdą w żadną. zobacz jak jest zbudowane dno lodowki. za szufadą masz zabudowe pod agregat na całej szerokości. szukaj takiej lodówki co ma zabudowany agragat tylko połową szerokości dna lodówki jak np tu dobrze też jak nie ma termostatu z boku tylko u góry albo na przednim panelu. zobacz jak to wyglada u mnie Edytowane 1 Lutego 2018 przez nike21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greczek Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Czyli prędzej taka: http://allegro.pl/mala-lodowka-chlodziarka-bosch-i7144022963.html#thumb/2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) nie wiem czy ten element nie bedzie przeszkadzał żeby wepchnąć dwa kegi. no i pozostaje jeszcze kwestia szerokości wewnątrz. ja jak szukałem lodówki to prosiłem o zmierzenie i ludzie mi mierzyli ją wewnątrz ale dzięki temu nic nie musiałem wycinać... Edytowane 1 Lutego 2018 przez nike21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan737 Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Podpowie ktoś jaka lodówa pomieści 3 kegi+butle 3,7kg? Macie jakieś sprawdzone modele? Dodam że butla 3,7kg ma wysokość zbliżoną do kegów czyli ok 56cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jun22 Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 To jeszcze moje pytanie . Czy jest szansa zmieszczenia 2 petainerów do chłodziarki (kegeratora) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 To jeszcze moje pytanie . Czy jest szansa zmieszczenia 2 petainerów do chłodziarki (kegeratora) ? Sam petainera nigdy nie miałem, ale z tego co widziałem to skurczybyki sa naprawdę całkiem spore Wiec lodówka podblatowa napewno odpada. Jakaś chłodziarka moze? Sporo takich chodzi na Olx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan737 Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) 4 godziny temu, jun22 napisał: To jeszcze moje pytanie . Czy jest szansa zmieszczenia 2 petainerów do chłodziarki (kegeratora) ? Z tego co mi wiadomo pety maja ponad 30cm wiec moze byc ciezko. Tez szukalem na 3 kegi i butle lodowy, chlodziarki ale z mizernym skutkiem niestety i za namową kolegi Maćka i z jego też pomocą robie kezeer bo jednak chciałbym mieć więcej niż dwa kegi w lodówce dlatego wybrałem taką opcję i w 70% mam już wszystko gotowe. Myślę że na dniach wstawie zdjęcia gotowego sprzętu, zamrazarka ma 250l przez co miejsca nie zabraknie skromnie licząc wejdzie mi z 5 kegow. Ewentualnie można wrzucić mnóstwo butelek lub fermentowac dolniaki. Edytowane 16 Lutego 2018 przez dan737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan737 Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Tadam, tak to wyszlo na szybko...dojdzie jeszcze pare drobiazgow ale to moze kiedys jeszcze wstawie jakas fote xnrv 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Wyglada super Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ansyn Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 dan737 a jak z temperaturą wewnątrz ? Masz jakiś sterownik na zasadzie on/off? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenris Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 może ameryki nie odkryje na nowo ale jak ktoś szuka lodówki i to takiej mniejszej to szukajcie podblatowych są z reguły lepiej skonfigurowane i mają więcej miejsca wew, poza tym są podblatówki o wys 100-105cm to jest fajna opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan737 Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 12 godzin temu, ansyn napisał: dan737 a jak z temperaturą wewnątrz ? Masz jakiś sterownik na zasadzie on/off? Na ta chwile z temperatura nie ma problemow ze wzgledu na pogode jaka mamy na zewnatrz. Tak jest to zrealizowane przez sterownik stc 1000. ansyn 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1966 Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Witam Potrzebuje porady chcę zrobić kegerator u siebie w domu. Kegerator na piwa dostępne narynku. Potrzebuje rozmiary kegów 20, 30, 50 litrowych dostępnych w hurtowniach. Rozmiary te potrzebne Mi są tak aby dobrać wielkość lodówki aby zmieścił się tam keg i butla co2. Znalazłem lodówkę Amica która ma wymiary wys: 51 cm, szerokość 59,5 i głębokość 42 cm, czy zmieszczę się z instalacją? Z góry dziękuję za poradę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpolak154 Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Cześć:) Też mam pytanie odnośnie lodówki. Znalazłem lodówkę Amica która ma wymiary wewnętrzne: Cyt. "szerokosc 48 wys 76 gle nie da sie tak zmierzyć dokladnie po wyjeciu w drzwiach polek ma kolo 52 od tego uskokku Po wyjęciu szuflad 29 długość" Taką wiadomość otrzymałem o lodówce. I teraz pytanie, czy zmieszczę tam 2 kegi cola i butle z gazem?? Nie mam jak w tej chwili zmierzyć ile mają razem kegi obok siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 przy szerokości wewnętrznej 48 cm zmieścisz 2 kegi pod warunkiem że uskok na dnie lodówki na agregat nie zajmuje całej szerokości tylko jakoś do połowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi