WiHuRa Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Będzie moje 5-te ryżowe mimo, że swojej takiej warki jeszcze nie zrobiłem. Co prawda w większości piłem głównie Ryżowe IPA a tu wersja PA. Uwagi co do infomacji o piwie, wszystko jest na karteczce ale następnym razem przyklej karteczkę choćby taśmą samoprzylepną. Karteczka szybko się odkleiła i walała się luzem po skrzynce. Przejdźmy do meritum: Kolor: jasno zółty, lekko "zabrudzony", opalizuje Piana: głównie grubo pęcherzykowa, ale obfita, okleja szkło, dość trwała Aromat: słodkie cytrusy, mango, brzoskwinie Smak: średnio pełne, czuć ryżowość i chmiel, finisz wytrawny, mocno goryczkowy, goryczka całkiem przyjemna mimo, że lekko zalega Wysycenie: pasuje idealnie Ogólnie: Warka nr 3 i bardzo udane początki, piwo bez wad, smaczne, dobrze ułożone, świetnie pijalne! Werjsa Ryżowego PA bardziej przypada mi do gustu niż IPA, jest lżejsze, mniej alkoholowe i nie tak goryczkowe. W moim browarze głównym celem jest warzenie piw lekkich o wysokiej pijalności, to piwo świetnie wpasowało się w moje gusta. Edytowane 23 Stycznia 2015 przez WiHuRa zamyślony 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 To daj Pan przepis;) Będzie na na pewno gorącą majówkę Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
depesz Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Dołączam się do prośby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 To Ci reklamę zrobiłem Ale racja, wrzuć przepis, jestem ciekaw co dałeś na aromat bo raczej nie był to sam Mosaic, który jest dość specyficzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamyślony Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Chciałbym serdecznie podziękować za degustacje. Nie ukrywam że gdy ją przeczytałem ucieszyłem się jak małe dziecko. Była to moja pierwsza receptura własna. Przepis to nic odkrywczego, oto on: Ryżowe Pale Ale (ok 25L) Skład: Pale ale Strzegom 5kg Pszeniczny 0,5kg Płatki ryżowe 1,2kg Gęstwa S-05 Magnum Citra Zacieranie: 66-68°C Wody ok 20L Chmielenie: 15g Magnum 60` 12,5 Citra + 15 Magnum 30` 12,5 Citra 5` 12,5 Citra na zimno A reklama przednia Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez zamyślony cml i WiHuRa 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Citra rzondzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamyślony Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Taka sytuacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Albo jest literówka w opisie piany, albo miała ona lekko khem... brązowy kolor;) Xenocyd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 buahaha, dobre dobre... A co do piwa - planuję swojego ryżowca w ten lub kolejny weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Nic Wam nie umknie Poprawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamyślony Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Jak to mówią lepiej późno niż wcale. Dociekałem dlaczego moje piwa mają ściągającą goryczkę. Najpierw obstawiałem brak chłodnicy ale teraz jestem niemalże na 100% pewien, że powodem tego jest zbyt twarda woda. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) pomyłka z recenzją. Edytowane 24 Stycznia 2015 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi