wena Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 (edited) No i zaczęło sie przygotowywanie mojej warki Doppelbock - Grand Champion Żywiec 2009. Byłem wczoraj na pierwszym spotkaniu w Browarze Zamkowym w Cieszynie. Po pierwszej rozmowie ustaliliśmy zarys warzenia, konieczne surowce ilość warek i sposób konfekcjonowania. Czekamy na decyzję Grupy Żywiec co do dalszych działań. Jedno co mogę stwierdzić osoby, które zajmują się całością czyli Dyrektor Zarządu Browaru Cieszyn p. Janusz Konieczny, Kier. d/s produkcji p. Dominik Szczodry oraz p. Michał Peschak nadzorujący całość za strony Grupy Żywiec to fachowcy w branży. I co najważniejsze sprzyjający piwowarom domowym. Po pierwszym spotkaniu jestem pełen optymizmu. Będziemy pić piwo piwowara domowego uwarzone w prawdziwym browarze. O szczegółach w późniejszym czasie. Foto relacja oczywiście będzie, jest już w trakcie przygotowywania. Edited July 9, 2009 by wena Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapajak Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 No i zaczęło sie przygotowywanie mojej warki Doppelbock - Grand Champion Żywiec 2009. Byłem wczoraj na pierwszym spotkaniu w Browarze Zamkowym w Cieszynie. Po pierwszej rozmowie ustaliliśmy zarys warzenia, konieczne surowce ilość warek i sposób konfekcjonowania. To warek będzie więcej niż jedna? Podaj więcej szczegółów, jestem bardzo ciekawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted July 9, 2009 Author Share Posted July 9, 2009 (edited) O szczegółach trochę później. Jak będzie już wszystko wiadomo. Edited July 9, 2009 by wena Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 warek pewno więcej, aby zapełnić kadzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted July 10, 2009 Share Posted July 10, 2009 Będziemy pić piwo piwowara domowego uwarzone w prawdziwym browarze. :smilies: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted July 25, 2009 Share Posted July 25, 2009 Wena nic się nie chwalisz, a tymczasem Grzegorz Zwierzyna podał dziś na browar.biz że: Bracki Kożlak Dubeltowy będzie gotowany w 32 tygodniu, fermentacja ok. 10 sierpnia, a piwo będzie gotowe na koniec września, początek października czyli w sam raz na planowaną giełdę w cieszyńskim browarze. Tak więc jest szansa, że termin imprezy (2-3 października) zbiegnie się z premierą tego piwa http://www.browar.biz/forum/showpost.php?p=838804&postcount=22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted July 26, 2009 Share Posted July 26, 2009 Cześć Widze że się zaczyna dziać Mam nadzieję że się spotkamy jakąś fajną ekipa na giełdzie ? Wena było by super gdybyś miał ze sobą swojego koźlaka moża by było porównać z tym który uwarzy browar w Cieszynie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted July 26, 2009 Author Share Posted July 26, 2009 Mam wiadomości z BA, że surowce bedą na koniec lipca. Niestety drożdże muszą się trochę rozmnożyć. Czyli warzenie 33 tydzień. Potem fermentacja i leżakowanie to tak na połowę października może już będzie. Jak będzie coś wiadomo to na pewno napiszę. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrapek Posted July 26, 2009 Share Posted July 26, 2009 Informuj, informuj!! Od ogłoszenia wyników, co wchodzę na piwo.org, to zastanawiam się, kiedy zakosztuję twego piwa. Jak będzie tworzył się komitet kolejkowy do kupna tego dzieła, to pamiętaj, że stałem zaraz za tą Panią... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted July 31, 2009 Author Share Posted July 31, 2009 Drożdże się mnożą. Brakuje jeszcze trochę surowców. Jeżeli dojadą do wtorku to w środę pierwsza warka. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 Hee, No to fajnie się zapowiada sierpień Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Drożdże się mnożą. Brakuje jeszcze trochę surowców. Jeżeli dojadą do wtorku to w środę pierwsza warka. JK ... i co, dojechały? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted August 5, 2009 Author Share Posted August 5, 2009 Dzisiaj odbyła się pierwsza warka. Trwało to trochę dłużej niż w domu. Sama filtracja to ponad 4 godziny. Wszystko zakończyło sie sukcesem. Jutro będe miał wyniki badań najważniejsze analizy. W piątek następne dwie warki. Relacja foto w trakcie przygotowania. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted August 5, 2009 Author Share Posted August 5, 2009 Ale DORI sie pospieszyłaś wyprzedziłaś mnie o całe 42 sekundy. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Ale DORI sie pospieszyłaś wyprzedziłaś mnie o całe 42 sekundy. JK Ja myślałam, że Ty taki szybki jesteś... napisać odpowiedź w 42 sekundy to jest COŚ Cieszę się, że wszystko idzie według planu Już nie mogę doczekać się degustacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
pako1 Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Dzisiaj odbyła się pierwsza warka. Trwało to trochę dłużej niż w domu. Sama filtracja to ponad 4 godziny. Wszystko zakończyło sie sukcesem. Jutro będe miał wyniki badań najważniejsze analizy. W piątek następne dwie warki. Relacja foto w trakcie przygotowania. JK Wena gratuluję i czekam na te fotki Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted August 5, 2009 Author Share Posted August 5, 2009 Bedzie na pewno. Brzeczka przednia smakowała wszystkim, była prawie kolejka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pako1 Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Bedzie na pewno. Brzeczka przednia smakowała wszystkim, była prawie kolejka. Narobiłeś mi smaku :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadek Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Dori!Szykuj ogród pod pole namiotowe,stoły,ławy bo piwowarzy zjadą tłumnie na degustacje.Do Cibie najbliżej od browaru.TO JEST ŻART!. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Dori!Szykuj ogród pod pole namiotowe,stoły,ławy bo piwowarzy zjadą tłumnie na degustacje.Do Cibie najbliżej od browaru.TO JEST ŻART!. Nie ma problemu, ogród mam duży, namiotów trochę się zmieści, ławy też się znajdą Więc zapraszam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted August 6, 2009 Author Share Posted August 6, 2009 Jutro znowu jadę do Cieszyna. Dwie następne warki będą warzone. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Jutro znowu jadę do Cieszyna. Dwie następne warki będą warzone. JK Jak już Ci się znudzi popijanie brzeczki przedniej to wiesz gdzie szukać piwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted August 6, 2009 Author Share Posted August 6, 2009 Wiem tylko jeden problem nie mam ZWIERZAKA ze sobą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted August 7, 2009 Author Share Posted August 7, 2009 Byłem dzisiaj znowu w Cieszynie. Druga warka uwarzona. trzecia będzie dzisiaj w nocy. Pierwsza już ma ładną pianę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pako1 Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 Czy przy każdej warce potrzebna jest Twoja obecność??? Bo jeśli tak to lepiej czasowo zamieszkać w Cieszynie :) Tak na marginesie ile litrów ma taka jedna warka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now