wena Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) No i zaczęło sie przygotowywanie mojej warki Doppelbock - Grand Champion Żywiec 2009. Byłem wczoraj na pierwszym spotkaniu w Browarze Zamkowym w Cieszynie. Po pierwszej rozmowie ustaliliśmy zarys warzenia, konieczne surowce ilość warek i sposób konfekcjonowania. Czekamy na decyzję Grupy Żywiec co do dalszych działań. Jedno co mogę stwierdzić osoby, które zajmują się całością czyli Dyrektor Zarządu Browaru Cieszyn p. Janusz Konieczny, Kier. d/s produkcji p. Dominik Szczodry oraz p. Michał Peschak nadzorujący całość za strony Grupy Żywiec to fachowcy w branży. I co najważniejsze sprzyjający piwowarom domowym. Po pierwszym spotkaniu jestem pełen optymizmu. Będziemy pić piwo piwowara domowego uwarzone w prawdziwym browarze. O szczegółach w późniejszym czasie. Foto relacja oczywiście będzie, jest już w trakcie przygotowywania. Edytowane 9 Lipca 2009 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapajak Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 No i zaczęło sie przygotowywanie mojej warki Doppelbock - Grand Champion Żywiec 2009. Byłem wczoraj na pierwszym spotkaniu w Browarze Zamkowym w Cieszynie. Po pierwszej rozmowie ustaliliśmy zarys warzenia, konieczne surowce ilość warek i sposób konfekcjonowania. To warek będzie więcej niż jedna? Podaj więcej szczegółów, jestem bardzo ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) O szczegółach trochę później. Jak będzie już wszystko wiadomo. Edytowane 9 Lipca 2009 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 warek pewno więcej, aby zapełnić kadzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Będziemy pić piwo piwowara domowego uwarzone w prawdziwym browarze. :smilies: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Wena nic się nie chwalisz, a tymczasem Grzegorz Zwierzyna podał dziś na browar.biz że: Bracki Kożlak Dubeltowy będzie gotowany w 32 tygodniu, fermentacja ok. 10 sierpnia, a piwo będzie gotowe na koniec września, początek października czyli w sam raz na planowaną giełdę w cieszyńskim browarze. Tak więc jest szansa, że termin imprezy (2-3 października) zbiegnie się z premierą tego piwa http://www.browar.biz/forum/showpost.php?p=838804&postcount=22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Cześć Widze że się zaczyna dziać Mam nadzieję że się spotkamy jakąś fajną ekipa na giełdzie ? Wena było by super gdybyś miał ze sobą swojego koźlaka moża by było porównać z tym który uwarzy browar w Cieszynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 26 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Mam wiadomości z BA, że surowce bedą na koniec lipca. Niestety drożdże muszą się trochę rozmnożyć. Czyli warzenie 33 tydzień. Potem fermentacja i leżakowanie to tak na połowę października może już będzie. Jak będzie coś wiadomo to na pewno napiszę. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Informuj, informuj!! Od ogłoszenia wyników, co wchodzę na piwo.org, to zastanawiam się, kiedy zakosztuję twego piwa. Jak będzie tworzył się komitet kolejkowy do kupna tego dzieła, to pamiętaj, że stałem zaraz za tą Panią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Drożdże się mnożą. Brakuje jeszcze trochę surowców. Jeżeli dojadą do wtorku to w środę pierwsza warka. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Hee, No to fajnie się zapowiada sierpień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Drożdże się mnożą. Brakuje jeszcze trochę surowców. Jeżeli dojadą do wtorku to w środę pierwsza warka. JK ... i co, dojechały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Dzisiaj odbyła się pierwsza warka. Trwało to trochę dłużej niż w domu. Sama filtracja to ponad 4 godziny. Wszystko zakończyło sie sukcesem. Jutro będe miał wyniki badań najważniejsze analizy. W piątek następne dwie warki. Relacja foto w trakcie przygotowania. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ale DORI sie pospieszyłaś wyprzedziłaś mnie o całe 42 sekundy. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ale DORI sie pospieszyłaś wyprzedziłaś mnie o całe 42 sekundy. JK Ja myślałam, że Ty taki szybki jesteś... napisać odpowiedź w 42 sekundy to jest COŚ Cieszę się, że wszystko idzie według planu Już nie mogę doczekać się degustacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Dzisiaj odbyła się pierwsza warka. Trwało to trochę dłużej niż w domu. Sama filtracja to ponad 4 godziny. Wszystko zakończyło sie sukcesem. Jutro będe miał wyniki badań najważniejsze analizy. W piątek następne dwie warki. Relacja foto w trakcie przygotowania. JK Wena gratuluję i czekam na te fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Bedzie na pewno. Brzeczka przednia smakowała wszystkim, była prawie kolejka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Bedzie na pewno. Brzeczka przednia smakowała wszystkim, była prawie kolejka. Narobiłeś mi smaku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Dori!Szykuj ogród pod pole namiotowe,stoły,ławy bo piwowarzy zjadą tłumnie na degustacje.Do Cibie najbliżej od browaru.TO JEST ŻART!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Dori!Szykuj ogród pod pole namiotowe,stoły,ławy bo piwowarzy zjadą tłumnie na degustacje.Do Cibie najbliżej od browaru.TO JEST ŻART!. Nie ma problemu, ogród mam duży, namiotów trochę się zmieści, ławy też się znajdą Więc zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Jutro znowu jadę do Cieszyna. Dwie następne warki będą warzone. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Jutro znowu jadę do Cieszyna. Dwie następne warki będą warzone. JK Jak już Ci się znudzi popijanie brzeczki przedniej to wiesz gdzie szukać piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Wiem tylko jeden problem nie mam ZWIERZAKA ze sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Byłem dzisiaj znowu w Cieszynie. Druga warka uwarzona. trzecia będzie dzisiaj w nocy. Pierwsza już ma ładną pianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Czy przy każdej warce potrzebna jest Twoja obecność??? Bo jeśli tak to lepiej czasowo zamieszkać w Cieszynie :) Tak na marginesie ile litrów ma taka jedna warka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się