Skocz do zawartości

Pils i refermentacja


andrzej.b

Rekomendowane odpowiedzi

Fermentowałem Pilsa 14 dni potem 2 dni przerwa diacetylowa w temp 15 st a potem cicha a właściwie leżakowanie 10 dni w temp. 2 st, przelane do kega i pozostawione w temp 15 st czyli w najwyżej temp. jaką miało piwo ( przerwa diacetylowa ).

Jak długo pozostawić w tej temp. aby sie nagazowało i czy potem znowu dać do lodówki kega na te choćby 7 st i jak długo go tam trzymać.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pils smakowo układa się minimum miesiąc stąd zostaw w temperaturze 15°C, piwo się przez ten czas nagazuje. Później do lodówki na kilka dni i jak tylko się schłodzi można pić.

 

Inna sprawa, że jeśli będziesz robił wyszynk z kega refermentacja jest moim zdaniem zbędna.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.