andrzej.b Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Fermentowałem Pilsa 14 dni potem 2 dni przerwa diacetylowa w temp 15 st a potem cicha a właściwie leżakowanie 10 dni w temp. 2 st, przelane do kega i pozostawione w temp 15 st czyli w najwyżej temp. jaką miało piwo ( przerwa diacetylowa ). Jak długo pozostawić w tej temp. aby sie nagazowało i czy potem znowu dać do lodówki kega na te choćby 7 st i jak długo go tam trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ja nagazowanie przeprowadziłbym w nieco wyższej temp. 18-22 st. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Pils smakowo układa się minimum miesiąc stąd zostaw w temperaturze 15°C, piwo się przez ten czas nagazuje. Później do lodówki na kilka dni i jak tylko się schłodzi można pić. Inna sprawa, że jeśli będziesz robił wyszynk z kega refermentacja jest moim zdaniem zbędna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Inna sprawa, że jeśli będziesz robił wyszynk z kega refermentacja jest moim zdaniem zbędna. Czyli nagazować w kegu i zostawić na miesiąc żeby się ułożyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Coś w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się