takijiro Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 1335 - British Ale II? Typical of British and Canadian ale fermentation profile with good flocculating and malty flavor characteristics, crisp finish, clean, fairly dry. Origin: Flocculation: high Attenuation: 73-76% Temperature Range: 63-75° F (17-24° C) Alcohol Tolerance: approximately 10% ABV Styles: American Brown Ale Brown Porter Cream Ale Dry Stout English Barleywine English IPA Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale) Foreign Extra Stout Irish Red Ale Northern English Brown Ale Special/Best/Premium Bitter Standard/Ordinary Bitter Typowe dla brytyjskiego i kanadyjskiego profilu fermentacji ale charakteryzujące się dobrą flokulacją i słodowym smakiem, rześkim końcem, świeże, całkiem wytrawne. Pochodzenie: Flokulacja: wysoka Odfermentowanie: 73%-76% Zakres temperatur: 63-75 F, 17-24 C Tolerancja na alkohol: około 10% Style: American Brown Ale Brown Porter Cream Ale Dry Stout English Barleywine English IPA Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale) Foreign Extra Stout Irish Red Ale Northern English Brown Ale Special/Best/Premium Bitter Standard/Ordinary Bitter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Te drożdże dają stosunkowo czysty profil (jak na brytyjskie standardy, oczywiście) z wytrawnym finiszem. I nie mają skłonności do kończenia fermentacji w butelkach, więc nie przegazowują piwa. Krążą plotki, że szczep ten to Adnams, ale jak dotąd nie trafiłem na potwierdzenie tego faktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Szczep o taki sobie bym powiedział, zbyt "standardowy", za wiele się nie wyróżnia. Pracują stabilnie, ładnie dofermentowują, dają klarowne piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Obserwacje jakie mam po użyciu tych drożdży w 3 kolejnych warkach: Przy nastawie 25l wylazły mi z wiadra, temp. otoczenia podczas fermentacji poniżej 20°C. Młode piwo nie jest jakieś wybitnie estrowe, mnie osobiście do ciemnych to pasuje. Temp. j.w. Po fermentacji zbierały mi się na powierzchni piwa, tworząc dosyć grubą warstwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się