Pierre Celis Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Warzenie American Wheat jest dość proste, nie ma tylu wymagań co w przypadku bawarskiego Weizena. Jeśli tylko znajdziemy dobrą recepturę, to samo wykonanie nie powinno nikomu sprawić kłopotów. Zacieranie Amerykańską pszenicę zacieramy inaczej niż pszenicę w niemieckim stylu. Nie robimy przerwy ferulikowej, bo jak pamiętamy „goździki” nie mieszczą się w […] Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 (edytowane) Jestem zawiedziony. Miałem nadzieję, że na swoim blogu skupisz się bardziej na piwach belgijskich. Owszem, to co piszesz jest ciekawe, jednak akurat Ty jesteś najbardziej uprawnioną osobą do dzielenia się wiedzą na temat tych właśnie piw. Liczę na poprawę . Edytowane 17 Maja 2014 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Jestem zawiedziony. Miałem nadzieję, że na swoim blogu skupisz się bardziej na piwach belgijskich. Owszem, to co piszesz jest ciekawe, jednak akurat Ty jesteś najbardziej uprawnioną osobą do dzielenia się wiedzą na temat tych właśnie piw. Liczę na poprawę . Już się poprawiam, dziś uwarzyłam saisona, więc relację zaraz postaram się wrzucić na bloga, w przygotowaniu seria o witbierach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Miałem nadzieję, że na swoim blogu skupisz się bardziej na piwach belgijskich. Był już opisywany dubbel i pokrewny temat dodatku cukru w piwie. Nie można dawać wszystkiego co najlepsze na początek . Drożdże też jak da im się za dużo cukrów prostych, to potem nie chcą fermentować tych bardziej złożonych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się