litany Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Hej, Jak w temacie, BLG początkowe to jest przed dodaniem drożdzy, czy po? BLG końcowe to w momencie rozlewania piwa do butelek? Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 przed zadaniem drożdży,a końcowe przed dodaniem środka do refermentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 BLG początkowe to jest przed dodaniem drożdzy, czy po? Przed. BLG końcowe to w momencie rozlewania piwa do butelek? Przed dodaniem surowca do refermentacji, czyli przed rozlewem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Tak tylko w kwestii formalnej... "Blg końcowe" to nie tyle "przed rozlewem", co po zakończeniu fermentacji. Jeśli ktoś będzie chciał rozlewać niedofermentowane piwo bo mu się wydaje, że już koniec to na pewno nie będzie to Blg końcowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 KosciaK,mam wrażenie że ty zawsze doszukujesz się "czegoś" raczej nie wydaje mi się że by ktoś chciał w połowie fermentacji rozlewać piwo do butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litany Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 robie cydr-gozdawe ile dodac cukru do burzliwej? 1 kg, czy 0,8kg? bo potem do butelek po 4gramy to łacznie ponad 1kg wyjdzie cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Już tu wielu widziałem "magików" chcących po 48h rozlewać bo przestało im bulkać w bulkadełku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Już tu wielu widziałem "magików" chcących po 48h rozlewać bo przestało im bulkać w bulkadełku. Pierwszy brewkit rozlałem po 3 dniach nic nie powybuchało, a 4 butelki przeżyły prawie rok i stoją i mają się dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Pierwszy brewkit rozlałem po 3 dniach nic nie powybuchało, a 4 butelki przeżyły prawie rok i stoją i mają się dobrze Ale chyba nie tędy droga...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi