zasada Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Bardzo mi podpasowało. Super - to jest jedno z dwóch piw którego odbioru najbardziej się bałem. Zobaczymy co z półrocznym Pale Ale NZ - zdecydowanie grillowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Dziś odemnie wleci: RIS, Grodziskie, Robust Porter i Żytni Stout. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Dołożyłem to co wyżej i zabrałem Up in Smoked od Libertariana. Tak w ogóle to zapraszam na piwko, właśnie podlaczylismy Crazy Mike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Libertarian Homebrewery - Skrzydła Husarii (etykieta od Up In Smoke) Wygląd: Czerwone/bursztynowe, w butelce klarowne po odkapslowaniu poderwał się osad i piwo się zmętniło. Piana dosyć bujna, średnio i drobno-pęcherzykowa, redukuje się do centymetrowego kożuszka, oblepia szkło Aromat: Chyba Vami źle nakleił etykiete bo gdy próbowałem tego piwa na Setkowym Warzeniu wędzonka była konkret, tutaj mamy głównie estry w postaci truskawek + może trochę chmielowej ziołowości Smak: Goryczka niska w kierunku średnim, delikatnie zalegająca, lekko kwaskowe, ciemne owoce Odczucie: mocno wysycone, jak dla mnie za mocno, średnio-pełne Piwo całkiem niezłe, choć nie w moim guście. Trochę za słodkie, przez co zmniejsza się sesyjność, dwóch butelek bym nie wypił. Strasznie ubolewam nad tym, że nie odstałem tej wędzonki. Ciekawe na jakie piwo trafiłem Edytowane 5 Czerwca 2014 przez sebek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vami Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) No pojebaly mi sie jak zwykle butelki Właśnie otworzyłem niby wędzonkę, a to było to samo co opisujesz. W zapachu truskawki i zioła, słodycz i średnia goryczka. Myślałem że już nie mam tego piwa, ale to jest moje PIPA: 20 blg słody: Pale Ale, monachijski jasny, pszeniczny, CaraMunich I chmiele: Marynka, Sybilla, Lubelski, Lomik drożdże: US-05 Piwo ma 4 miesiące Obiecuję dostarczyć wędzonkę jak znajdę Edytowane 4 Czerwca 2014 przez Vami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 20blg? Obstawiałbym max 12:) Dobrze ukryty alkohol:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vami Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Ono bardzo płytko odfermentowało, alkoholu jest koło 7%. Nagazowanie celowałem wysokie (3 vol). Jak widać - mocno za wysokie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Hej, wczoraj dołożyłem z braszką 5 butelek mojego #5 american pale ale (by mkmk). Wziąłem grodziskie i stout Sebastiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Do weekendu podrzucę Ciężkiego Szkota leżakowanego dwa miesiące (na oko może leżeć jeszcze sporo bez straty a nawet z zyskiem), i świeżego Hefe-Weizena. Edytowane 10 Czerwca 2014 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metalsrem Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Zostawiłem 4 butelki mojego Smoked American Pale Ale (choć chmiele dominują nad wędzonką). Nazwa mojego browaru to Skotar. Ze skrzynki zabrałem piwa "Czerwony Dym" od Chemika oraz Foreign Smoked Stout od niebędącego jeszcze na forum Zagloba(Jeśli dobrze doczytałem;-). Recenzje zamieszczę zaraz po spożyciu. Edytowane 15 Czerwca 2014 przez metalsrem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metalsrem Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Piwa wypite. Co do Foreign Smoked Stout ładna jasno brązowa piana, zapach gorzkiej czekolady (mógłby być intensywniejszy) smak na pierwszym planie gorzka czekolada, palone słody, miła niezalegająca goryczka i lekka alkoholowość. Dobre degustacyjne piwko, choć brakuje trochę tej wędzonki (objawiła się lekko pod koniec). Osobiście dodał bym jeszcze do niego papryczki chili, myślę, że dobrze by się komponowały. W Czerwonym Dymie aromat wędzonki był bardzo wyczuwalny z butelki z pokala już trochę mniej, przypominał zapach wędzonej śliwki. Smak to słodowość, lekka wędzonka, słaba goryczka ( ale jestem fanem serii Schenkerla więc większość wędzonek jest dla mnie lekka). Ogólnie oceniając obydwa piwa wypite z przyjemnością. Edytowane 16 Czerwca 2014 przez metalsrem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Aktualny stan skrzynki: metalsrem: Smoked APA x4 Vami: Milk Stout Zagłob: Grodziskie, Belgian Strong Ale Bulkers: American Wheat, Light FES (?) Chemik: PIPA Zasada: Pale Ale NZ, Wielozbożowe, Amber Ale mtk: APA x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browariat Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 O kurcze, zostawiłem trzy pilsy i zero pilsów i zero opinii .. :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 No ktoś się nie przypucował, nie ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejk Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Koledzy piwowarzy, w sobotę o 16 zapraszamy do Piwnej Stopy na degustację piw domowych! Przynoście co macie, udane czy nie - wypijemy, pogadamy, itp. itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vami Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Byle mecze było gdzie pokazywać, to będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Mecze będą Vami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vami Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 No to git Widzimy się jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 #33 Grodziskie 8blg od Sebka Aromat: lekka wędzonka, potem słodowa baza. Na Setkowym Warzeniu wydaje mi się, że aromat był lepszy, wyraźniejszy, bardziej szynkowy. Wygląd: jest etykieta i to drukowana (wrzucę fotę jak uda mi się zgrać zdjęcie). Słomkowa barwa, lekko opalizujące. Piana średnio obfita, średnio pęcherzykowa, szybko opadła do małego kożucha. Piana mogłaby być lepsza. Smak: jest znowu lekka wędzoność, słodowość i lekka kwaskowość. Na koniec lekka, krótka goryczka. Podniebienie: piwo jest wodniste, ma mało ciała, ale ten typ tak ma. Nagazowanie jest moim zdaniem na średnim poziomie. Uwagi/podsumowanie: piło się przyjemnie. Moim zdanie możnaby dać trochę większą wędzonkę oraz nagazować mocniej. Ogólnie bardzo pijalne. sebek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Dzięki za opinie. Następnym razem zrobie ze 100% słodu wędzonego. btw. Zapraszam dziś do Piwnej Stopy, robimy degustacje piwek domowych Edytowane 21 Czerwca 2014 przez sebek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Zabrałem PIPA Sybilla od Chemika; Rauchbocka od Gzuba i APA od MKMK. Zostawiłem 3*Hefeweizen, 3* APAi po 1* tradycyjnego koźlaka, podwójnego pszenicznego koźlaka i ciężkie szkockie. 3-1 nie jest jakoś szczególnie korzystnym przelicznikiem, ale nie chciałem brać więcej. Uwagi: hefeweizen i podwójny pszeniczny do schłodzenia przed otwarciem - szczególnie wszechkoźlak grozi fontanną; ciężkie szkockie może leżeć jeszcze z kwartał do teoretycznego optimum. Na miejscu spróbowałem ESB smakującego jak pils - bardzo miłe piwo codzienne. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Polskie IPA Sybilla od Chemika Kapsel: z literka S Etykieta: nazwa, styl, ekstrakt początkowy i alkohol są ujęte. Data - nieokreślone, warzenia czy rozlewu. Brak informacji o surowcach. Kolor: ładna pomarańcza, mętnawa Piana: właściwie brak Aromat: ledwo wyczuwalny ziołowy powiedzmy umiarkowanie przyjemny Smak: niska goryczka, lekko szczypiące co w połączeniu z brakiem piany może wskazywać na infekcję Podsumowując: nie jest to piwo, które mnie do siebie przekonało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vami Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Ciężki Szkot od zasady Aromat: miód, wino, słodkie owoce; użytego słodu torfowego nie czuję w ogóle Wygląd: ciemna barwa nieprzejrzysta, piana ładna, redukuje się do obręczy, po pewnym czasie znika całkowicie Smak: słodowy, jest nuta suszona taka, jak kompot z suszu, lekki alkohol, nie jest przesłodzone, trochę takich cukierków wiśniowych z alkoholem Odczucie w ustach: nieco za mocno wysycone jak dla mnie, bąbelki szczpią w język, wolę mniej wysycone piwa Degustacyjne, niezłe. Miła odmiana. P.s. To o tym szkle mówiłem wczoraj w Stopie Edytowane 22 Czerwca 2014 przez Vami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Belgijski tulip. Wchodzi całe 0,33? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vami Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Wchodzi jak .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi