scooby_brew Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 (edytowane) Mnie się wynalazek bardzo podoba, przede wszystkim z powodu doskonałego pomysłu. Jednak chyba go nie kupię. 1. Po pierwsze, piwo klarowne mam zawsze w kegach bo używam irlandzkiego mchu i żelatyny (latem też, używam żelatyny w kegach). 2. Jeżeli potrzebuję np. 6 piw na ?wynos? bo idę do kumpli na poker- to po prostu przelewam z kega do butelek. 3. Butelkuję też piwo pszeniczne używając najpierw żelatyny żeby je wyklarować, w ten sposób w butelce jest malutko osadu z drożdży, w sam raz tyle że można to piwo pić prosto z butelki. 4. Cena - za te pieniądze IMO lepiej sobie kupić kegi albo zbudować kegerator. Edytowane 12 Marca 2010 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Kopyr ja mogę podzielić się z Tobą kosztami przesyłki,jeżeli się zdecydujesz pisz na PW. Z jednej strony lubię mętne piwa,z drugiej bardzo ciekawi mnie patent,dlatego jestem gotowy kupić 10-30 sztuk. Oczywiście pod warunkiem współgrania z naszymi gwintami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 (edytowane) Kolejny filmik Craiga... "zakupy" i od siódmej minuty parę detali (gwint) o sedex'ach. Edytowane 16 Marca 2010 przez coelian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysmis Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Sed-exy bardziej by były przydatne do usuwania osadu drożdżowego z szampanów. Oczywiście usuwa się drożdże bez takiego przyrządu, a mianowicie po skończonej fermentacji wtórnej butelki odwraca się do góry dnem by drożdże osadziły się na kapslu (dlatego wszystkie butelki do szampana mają kołnierze), następnie zamraża się szyjkę i ostrożnie usuwa się osad drożdżowy uwięziony w lodzie. Więcej szczegółów i zdięć na ten temat można znaleźć tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Fajny sprzęcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Fajny sprzęcik To jak trochę bardziej rozwinięty Browar Dziadka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Nie potrzeba od razu wiertarki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Jackson: The Beer Hunter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Serwowanie lanego piwa i nie tylko... Edytowane 18 Września 2010 przez vettis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Opowieści o piwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Parodia PS: fuckin' corn :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2artur2 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Opowieści o piwie W poważnym browarze chmielenie w woreczkach ? Czy stosuje się ten sposób na szerszą skalę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Ameryka to nie polska, tyle browarów, że mogą sobie pozwolić na różne metody warzenia piwa. Jak komu wygodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Parodia PS: fuckin' corn :) fajna laska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Odcinek durnej komedyjki z piwowarstwem domowym w tle: http://iitv.info/jak-poznalem-wasza-matke/s06e07-canning-randy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Odcinek durnej komedyjki z piwowarstwem domowym w tle: Może wstyd się przyznać ale ja lubię serial po naszemu "Jak poznałem waszą matkę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Odcinek durnej komedyjki z piwowarstwem domowym w tle: Może wstyd się przyznać ale ja lubię serial po naszemu "Jak poznałem waszą matkę" I ja również Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzelczyk76 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Odcinek durnej komedyjki z piwowarstwem domowym w tle: http://iitv.info/jak-poznalem-wasza-matke/s06e07-canning-randy.html Durna komedyjka - całkiem niezła - przyznaję bez bicia - oglądałem kilka sezonów... ale przyznam się też, że moja przygoda z piwowarstwem domowym rozpoczęła sie w pewnym sensie - też od pewnej "durnej" komedyjki, long, long time ago... obejrzałem odcinek kultowego Drew Carey Show - i był tam cały odcinek poświęcony warzeniu piwa - chłopakom piwo było za drogie czy niedobre - więc zaczęli warzyć sami - tylko potem zaczęli to podawać w swoim ulubionym barze (o swojsko brzmiącej nazwie), zapominając jednak o ichniej akcyzie - jak to się skończyło - łatwo przewidzieć zresztą w tym serialu - temat piwa przewija sie ciągle - polecam! mogłem coś pokręcić - było to prawie 10 lat temu - ale wtedy pomysł warzenia piwa zaświtał mi po raz pierwszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Anchor Brewing Company: A conversation with craft beer pioneer Fritz Maytag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Ciekawy 3-wymiarowy wykres styli piwa w/g BJCP: IBU, FG i SRM czyli goryczka, słodkość i kolor. Edytowane 13 Stycznia 2011 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 O co tu chodzi - BROWAR z Discovery (3 części) http://www.youtube.com/watch?v=N6sn5HftDLo BEER WARS Polskie napisy - 10 części. http://www.youtube.com/watch?v=J4MvjDe1QvY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 I'm a craft brewer - tym razem z UK. Akcja zapoczątkowana w US of A zatacza coraz szersze kręgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Czas na polskich piwowarów z małych browarów :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Jak na razie jedyny jaki się publicznie ujawnił to gość z Kormorana, jak opowiadał o chmieleniu Jasnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 (edytowane) I am a Canadian Craft Brewer I Am An Ontario Craft Brewer Edytowane 9 Marca 2011 przez coelian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi