Tadzik Opublikowano 8 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Zostawiłem 2x SH Equinox Zabrałem profik AIPA oraz Herr0s Wysokie Napięcie (bitter) Trzeba wyczyścić skrzynkę ze "staroci". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 przyniosę we wtorek 2x ris, 2x barley wine, 2x wee heavy, i też zabiore starocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Można zredukować depozyt np. do 10 sztuk, to będzie lepsza rotacja, będę w przyszłym tygodniu to też coś przyniosę i pozabieram swoje stare. yoshko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HerrOs Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 @Tadzik - uważaj na bittera, widzę, że u mnie w butelkach wyszedł tlenowiec chyba. Otworzę dzisiaj jednego i zobaczę czy da się pić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HerrOs Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 (edytowane) Dubel, do usunięcia. Edytowane 10 Października 2015 przez HerrOs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Dzisiaj wymieniłem lekko pół skrzynki staroci na coś fajniejszego do leżakowania bez przeszkód. Na pewno nie bierzcie mojego American Wheat, bo był rozlewany w marcu - przy najbliższej okazji podjadę i wymienię na jakiegoś quadrupla albo coś innego co może leżakować bez przeszkód. Chyba nie zdążyłeś. Zabrałem: Straight Sun (23-03-2015) - Adamsky Stout Wędzony Olchą (23-01-2015) - Pepek84 Pils (09-03-2015) - Pepek84 American Stout (06-12-2014) - adamz Buckwheat Brown Ale (10-10-2014) - browar Humulus Admirabilis American Amber Ale (22-02-2014!) - Kowalczyka Zostawiłem: 2x Coffee APA 2x RIS 2x Barley Wine 37BLG 2x Wee heavy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Straight Sun - Adamsky Wygląd: Mocno zmętnione, kolor piękny, żółte wpadające w pomarańcz. Bardzo nagazowane ale nie uciekało z butelki. Nalałem poł kufla piwa pół piany. Aromat: Na początek lekkie nuty utlenienia, chmielu nie czuć, czuć lekką nutę alkoholową. Smak: Goryczka mocna intensywna ale szybko znika. Wysycenie bardzo mocne przez co zaburza odczucia. Po chwili czuć że goryczka zalega. W smaku czuję trochę takiej goryczki jak maja końce świezych ogórków. W ogóle nie czuc charakteru pszenicy, nigdy nie powiedział bym że to American Wheat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 W ogóle nie czuc charakteru pszenicy, nigdy nie powiedział bym że to American Wheat. W zasypie 80% pszenicznego i 20% pilzneńskiego. Gratuluję odwagi i cieszę się że nikogo nie zabiło. Dzięki za reckę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Może zrobilibyśmy listę dostępnych piw w depozycie na wzór z innych depozytów. Oczywiście aktualizowana na bieżąco przez osoby które donoszą lub zabierają jakies piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 adamz - american Stout (06.12.2014) Aromat - z butelki całkiem całkiem, ciemne słody, czekolada, ciemny karmel i gdzies tam nawet jakaś żywica. Nutka utlenienia jest, ale w tle. Piana drobna, 0,5 c metrowa utrzymująca sie do samego końca. Smak - jak stout, ciemne, palone. Powiedział bym że pełne i to nawet bardzo. (przypomina mi się mój coffee stout, który był identycznie słodowy jak i pełny). Kwaskowy finisz. Goryczka mocna, lekko zalegająca. Po amerykańcach nie ma sladu... Ogolnie spoko, ale jakoś nie przepadam ostatnio za ciemnymi i palonymi piwami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Dobra przełamałem lenistwo, choć trochę to trwało... profik 2x Coffee APA, 2x RIS, 2x Barley Wine 37BLG, 2x Wee heavy, 1x Coffee Apa Casscara imodlajew 1x APA Tadzik 2x SH Exuinox Tjujku/Tjujka - zabijcie mnie, nie doczytam się 2x American Wheat, 2x Coffee Pale Ale Razem 16 piw profik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Przyniosłem:1 x Oat APA (rozlew 05.10.2015, 12,1°Blg) 1 x Historical Brown Stout (rozlew 03.07.2015, 16°Blg, taka moja luźna interpretacja Barclay Perkins Brown Stout z 1805r, 40% słodu brown w zasypie)A wziąłem:1 x Tjujku - Coffee Pale Ale 1 x Profik - RIS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Wypiłem American Amber Ale (22-02-2014!) - Kowalczyka było naprawdę dobre. Lekko przegazowane i utlenione w bardzo przyjemny sposób Sory za tak rozbudowaną recepturę. 1 x Profik - RIS Uważaj bo dużo tam płatków dębowych! Edytowane 12 Listopada 2015 przez profik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Tjujku - Coffee Pale Ale W: barwa jasny pomarańcz, lekko mętne, piana biała, dość wysoka, średnio-pęcherzykowa, trwała A: głównie kawowy, do tego owoce, w tym lekkie tropikalne, przyjemny, po ogrzaniu wychodzą cytrusy ale takie mdłe (pewnie od utlenienia), S: też głównie kawa, zbalansowane owoce, trochę żywicy, jest też dość alkoholowe (czyli są fuzle), dość spora też mineralność (chyba masz naprawdę twardą wodę ), finisz owocowy z lekką kawą G: goryczka średnio-niska do średniej, trochę alkoholowa O: pełnia średnia, wysycenie średnio-niskie, trochę szorstkie Pijalne, zbalansowane, kawa współgra z resztą, jakby odnosić się do stylu to trochę mało APA, bardziej Golden Ale z kawą ale piwo bardzo dobre. NoToMasz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Profik - RIS Pełno drewna, to zobaczymy co z tego wyszło W: czarny, piany praktycznie brak A: jest sporo wanilii ale bez przesady, trochę drewna, słodowość, sporo herbatników, lekkie estry, w tym chyba lekki rozpuszczalnik, kawa, trochę czekolady, alkoholowość lekka (zwłaszcza jak na taką wagę) aromat niezbyt intensywny ale przyjemny i złożony, po ogrzaniu wychodzi lekka dymioność i minimalny sos sojowy (autoliza) S: wanilia, już sporo większa drewnianość, lekki karmel, kawa, czekolada, lekko podniesiona kwaśność, alkohol też już większy, dość ostry, finisz drewniany z lekkim aldehydem G: średnio-niska O: pełnia średnia, wysycenia brak, szorstkie, lekko piekące i rozgrzewające W aromacie dobre, w smaku jeszcze ostre, trochę też brakuję, nawet małego, wysycenia. Drewno nie zdominowało do końca piwa, pewnie jakby było mniej odfermentowane to balans byłby jeszcze lepszy. Edytowane 14 Listopada 2015 przez kantor profik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newcomer Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Przyniosłem: 2x Dunkel wiezen wziąłem: castara (Coffee) APA - Profik Coffee APA - Profik Co do Coffe APA: Info z butelki: Skład: Pale Ale, pszeniczny chmiel: Amarillo, Chinook Drożdże: US-05 Kawa: Etiopia, i ????? Nie jestem wielkim znawcą, więc się wypowiem : Mega kawowe, ale smak raczej świeżej kawy (lavazza prosto z puszki), a wręcz nawet ziarna. Wygładzony, a nie drapiący smak.Goryczka bardzo niska wręcz brak. Aromat: początek kawowy, ale późnej kwaśny, nie wiem czy to kawa spowodowała czy coś innego. Piana bardzo fajna (piwo sztucznie nasycone) drobnopęcherzykowa, ładny lejsing. ogólnie: bardzo dobre, mocno kawowe, gdyby było zimniejsze, bez gazu, i pić z zamkniętymi oczami to Frappe. Dzięki!! powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) Etiopii Korate oraz Etiopii Sidamo chyba tak Generalnie dla mnie piwo jest zbyt kawowe a za malo w nim APA. Aromat: początek kawowy, ale późnej kwaśny Dzisiaj otworze i sprawdze o tam w nim piszczy. Edytowane 21 Listopada 2015 przez profik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
felippe Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Przyniosłem: 2x AIPA 16BLG zabrałem: RIS- Profik Wee Heavy - Profik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Przyniosłem: FES 18,3 blgWziąłem: Barleywine (profik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Profik Barleywine 37,2 blg Wygląd: Mocno zmętnione, kolor bardzo ciemny bursztyn. Na dnie pływają "gluty" z miodu Aromat: MIÓD, MIÓD, MIÓD, potem wychodzi słodycz od słodu, na końcu pojawia się alkohol. Smak: Goryczka kompletnie niewyczuwalna, nie czuć wcale tych 120 IBU, jeśli istnieje jakakolwiek to od ilości alkoholu, chmielu nie czuć kompletnie. W smaku bardzo wyraźny miód i słód. Przeraźliwe słodkie. Piłem bardzo dużo bardzo dziwnych piw, jednak to jest kompletnie niepijalne, jednak jest w pewnym sensie wyjątkowe.Ogólne wrażenie: Piliśmy to piwo w trzech, winiarz, piwowar i beergeek niewarzący. Całość spostrzeżeń pokrywa się z indywidualnym wrażeniami. Długie leżakowanie na pewno pomoże, tak jak (prawdopodobnie dodanie miodu LIPOWEGO zamiast gryczanego by pomogło) dodanie miodu na gorąco. Ogólnie, jednakże, bardzo specyficzne i ciekawe jeśli chodzi o degustację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Przyniosłem:1 x ESB (rozlew 04.12.2015, 13°Blg, lekko chmielone Azzacą) 1 x Smoked Wheat Stout (rozlew 29.12.2015, 11,5°Blg, lekko wędzony, z słodem pszenicznym "Grodziskim")A wziąłem:1 x ATP - FES 1 x felippe - AIPA 16BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plo Koon Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Witam w gronie depozytowców. Dziś zostawiłem: 2x - APA Wziąłem: -American Stout - Browar Łopata -Coffe APA - Profik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Coffe APA - Profik Uważaj na to piwo, w kilku butelkach trafiła mi sie infekcja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plo Koon Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Coffe APA - Profik Uważaj na to piwo, w kilku butelkach trafiła mi sie infekcja... To chyba miałem szczęście bo piwo było ok Chyba, że ten kwaśny finisz to coś na rzeczy... Profik - Coffee APA - Aromat może nie aż tak intensywny ale kawę czuć. Za to w smaku nie ma wątpliwości, bardzo mocna kawa która dzieli i rządzi. I to raczej taka kawa ziarnista a nie esspresso. Nut charakterystycznych dla APA - brak. Finisz kwaśny, ale tylko delikatne. Chyba od kawy. Świetna prezencja- piwo klarowne, ładny lacing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Powoli wracam do świata żywych, więc trzeba trochę zaległości nadrobić felippe - AIPA 16BLG W: jasno-miedziany, lekko mętne(drugie nalanie to już mocno mętne), piana złamanej bieli, średnio-pęcherzykowa, dość trwała A: niezbyt intensywny ale bardzo czysty, w zasadzie tylko chmielowy, głównie żywica i cytrusy, trochę ziołowości. S: chmielowy, słodowość ciasteczkowa, lekki karmel, lekki alkohol, lekka słodkość, po ogrzaniu lekka drewniana taninowość wychodzi G: średnia, O: pełnia średnia do średnio-wysokiej, wysycenie średnie, trochę szortkie Nie jakaś bomba chmielowa, ale całkiem przyjemne, zwiększenie wytrawności na pewno poprawiło by jeszcze pijalność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się