slotish Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Witam Spróbowałem mojego piwa, które tydzień leżakowało w butelkach. Można było wyczuć lekkie nagazowanie, za to nie zobaczyłem ani trochę piany. Po jakim czasie powstaje piana w piwie?? I jeszcze takie pytanie: ile muszą dojrzewać w butelkach lagery aby były już całkowicie zdatne do picia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Cześć daj mu z 2-3 miesięcy najmniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 no to trochę się pospieszyłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Cześć no to trochę się pospieszyłem... no coż, powiem szczerze że wcale Ci sie nie dziwię sam lubie szybko szkosztować uwarzonego pzez siebie piwa natomiast trzeba to robić że świadomością że to jeszcze nie ten etap kiedy piwo sie ułoży w smaku i zharmonizuje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemu Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 ile muszą dojrzewać w butelkach lagery aby były już całkowicie zdatne do picia? piwo po tygodniu, miesiącu, trzech...itd to zupełnie inne piwa, i można się tego dowiedzieć jedynie otwierając co jakiś czas buteleczkę ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 SLOTISH wiele już razy pisałem, że cierpliwość jest cnotą. Chcesz być cnotliwy więc czekaj!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi