Andre356 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Cześć, możecie polecić jakieś dobre miejsce na piwko (i miejsce gdzie można coś smacznie i tanio zjeść, nie muszą to być te same miejsca) w Łodzi? Będę jutro na koncercie i po będę miał 6h oczekiwania na powrót do Trójmiasta to pomyślałem że mogę ten czas wykorzystać na poznanie Łódzkich lokali. Dzięki z góry za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Na piwo wystarczy Piwoteka Narodowa. Odnośnie jedzenia, niemal naprzeciwko masz Manekina, za jednym rogiem więcej niż przyzwoitą plackarnię Presto a dookoła kilka ciekawych lokali różnictych (Gruzja, Indie, Pierogi etc.) No i łatwy dojazd z Atlas Areny - a rozumiem, że tam koncert. Andre356 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 na piotrkowskiej 80 masz eclipse inn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 A do żarcia kebsa na rogu Zielonej i Piotrkowskiej;) A tak serio, jeśli chodzi o jedzenie, to przy Piotrkowskiej spokojnie coś dla siebie znajdziesz. Jeśli chodzi o piwo chłopaki napisali o wszystkim. Ewentualnie jeszcze Ferajna dysponuje niezłym wyborem piw w butelkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 z kuchni zagranicznych polecam varoska ( wegierska na traugutta przy piotrkowskiej obok grand hotelu), 69 ( piotrkowska 69 na przeciwko grand hotelu - restauracja bułgarska) i lavash ( ormianska w bramie obok 69 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Przyłączam się do pytania, bo chyba jedziemy na ten sam koncert. Ale gdzie jest dobrze piwo i można zjeść, bo nie jadę sam i jak zwykle będą sprzeczne interesy. Zawsze jadłem w Browar De Brasil, ale odkąd jest tam Tyskie z Tanka, omijam szerokim łukiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Hmmm... Słyszałem opinie, jeśli chodzi o piwo, to Bierhalle w Manufakturze jest w porządku. Osobiście nie miałem okazji pić tam piwa, ale z tego co pamiętam jedzenie jest dobre. Imo najlepszą opcją będzie Piwoteka i Manekin - tak jak mówił Zasada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Faktycznie, nie było źle. Mieli nawet witbiera, którego prawdzie kelnerka nazwała weizenem z kolendrą i skórką pomarańczową, ale nie był zły. A na moje pytanie jakiego rodzaju chmielu używają do pilsa, odparła, że granulowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 jak dla mnie bierchale takie sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teutates Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Łodzianie piwosze polecają takie 3 multitapy: http://nachmieleni.pl/gdzie-na-piwo-w-lodzi/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi