Skocz do zawartości

Stout receptura POMOCY


matzem

Rekomendowane odpowiedzi

Przesadzasz z tymi 5kg. Daj tak jak zalecił Ci Kantor i będziesz miał Dry Stouta, lub 3,5kg pale ale + 0,5kg płatków owsianych i wejdziesz w widełki stylu Oatmeal Stout.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

może ja się podepnę, żeby nie zakładać kolejnego tematu.

 

Co myslicie o takim zasypie na wedzony stout:

 

5kg - wedzony (5 - 10 ppm) Castle malting

800 g. - Platki owsiane błyskawiczne

200 g. - carafa II special

400 g. Jęczmień palony.

 

Chmiel nie istotny bo tylko odrobina na lekką goryczke.

Edytowane przez RobertJ
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.