matzem Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Witajcie. PLanuję uwarzyć stouta z czekolady jaka mi została: słód chocolate 1000 EBC 350g słód pale chocolate 500 EBC 350g Jaką recepturę polecacie do tych słódó?? Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 a mało to receptur na forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Daj całość czekoladowych + ok. 3,5kg pale ale lub 3kg pale ale + 0,5kg płatków jęczmiennych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzem Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Kontrolnie dam 5 kg i 0,5 płatków. Dodać cos do tego jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarx Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Przesadzasz z tymi 5kg. Daj tak jak zalecił Ci Kantor i będziesz miał Dry Stouta, lub 3,5kg pale ale + 0,5kg płatków owsianych i wejdziesz w widełki stylu Oatmeal Stout. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertJ Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) może ja się podepnę, żeby nie zakładać kolejnego tematu. Co myslicie o takim zasypie na wedzony stout: 5kg - wedzony (5 - 10 ppm) Castle malting 800 g. - Platki owsiane błyskawiczne 200 g. - carafa II special 400 g. Jęczmień palony. Chmiel nie istotny bo tylko odrobina na lekką goryczke. Edytowane 10 Lipca 2014 przez RobertJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się