frc Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Czy do lodówki max 82cm wysokości (np: http://allegro.pl/2-lodowka-chlodziarka-siemens-pod-blat-i4411927373.html ) zmieści się fermentor? Niby te półki na dole można wyjąć, ale widać że odstaje kompresor i automatycznie szerokość się zmniejsza. kusuguchiji 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszO. Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 mam podobną tyle ze na dole jest zwężenie i podstawiam kega 5l i ze zgiętą rurką się idealnie mieści frc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf83 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 fajna taka chłodziarka/lodówka. Ale jaki ma zakres temperatur chłodzenia? Szkoda że nie napisali w opisie Obyś nie musiał do niej wstawiać swojego sterownika do pomiaru temp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frc Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Sterownik już mam, teraz tylko wybór chłodziarki. Jeszcze biorę pod uwagę http://allegro.pl/20-chlodziarka-privileg-pod-blat-55-57-82-i4385637872.html , tylko co to za firma Privielg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Obyś nie musiał do niej wstawiać swojego sterownika do pomiaru temp. bo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszO. Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Sterownik już mam, teraz tylko wybór chłodziarki. Jeszcze biorę pod uwagę http://allegro.pl/20...4385637872.html , tylko co to za firma Privielg? identycznie taką mam, tyle że zakres temperatur trzeba ustawiać albo przez sterownik albo czasomierz. Fermentor na 100% się mieści z podłożeniem czegoś aby wyrównać stopień/zwężenie na dole. Cieszę się nią juz 2 lata. Privielg to niemiecki sprzęt więc trochę posłuży. Edytowane 27 Lipca 2014 przez MateuszO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frc Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Ona nie ma regulacje temperatury? Do ilu °C potrafi zejść najniżej? Edytowane 27 Lipca 2014 przez frc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Obyś nie musiał do niej wstawiać swojego sterownika do pomiaru temp. Dziwne stwierdzenie. Jakoś nie wyobrażam sobie kontroli temperatury przy pomocy oryginalnego termostatu w tego typu lodówce - wg mnie jeżeli już kupować taką lodówkę to tylko z zamysłem użycia zewnętrznego termostatu. Edytowane 27 Lipca 2014 przez lukaszr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 tylko co to za firma Privielg? To taka średnia średnia klasa - swego czasu korzystało z tej maki kilka domów wysyłkowych w Niemczech - marka nie jest zła, ale brałbym tą pierwszą chłodziarkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf83 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Obyś nie musiał do niej wstawiać swojego sterownika do pomiaru temp. Dziwne stwierdzenie. Jakoś nie wyobrażam sobie kontroli temperatury przy pomocy oryginalnego termostatu w tego typu lodówce - wg mnie jeżeli już kupować taką lodówkę to tylko z zamysłem użycia zewnętrznego termostatu. Niekonieczne można użyć termostatu zewnętrznego. Mi taka lodówka służy do fermentacji burzliwej Nie kupowałem bo miałem "starą" lodówkę w piwnicy. Wstawiam fermentator daje do środka 2 pety, oraz termometr i już wymiana petów co 24h, a oszczędność jest na prądzie. To zależy do czego chce się przeznaczyć taką lodówkę. Edytowane 27 Lipca 2014 przez wolf83 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 wolf83 a jako masz temperatura w piwnicy jak wkładasz pety do lodówki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Sterownik już mam, teraz tylko wybór chłodziarki. Jeszcze biorę pod uwagę http://allegro.pl/20-chlodziarka-privileg-pod-blat-55-57-82-i4385637872.html , tylko co to za firma Privielg? Privileg to taka niemiecka no name. Mam mikrofalę i jest spoko, odkurzat i żelazko zakończyły bardzo szybko żywot. Za 2stówki możesz zaryzykować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Churchill_MD Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Mam podobny patent, tyle że Bauknecht. Żeby uzyskać temperaturę np. 18 stopni, to jednak potrzebny jest zewnętrzny termostat z czujnikiem temperatury (ok. 70pln). Fermentor troszkę trzeba upchnąć, ale tylko troszkę. Jeśli drzwiczki nie chcą się za bardzo domknąć, to mam tam możliwość wsadzenia gwoździa, śrubki, która blokuje drzwiczki. Jeśli ktoś ma kasę, chęć możliwość - POLECAM! Nawet coldcrash można zrobić :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frc Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Piwowar z rosnącym stażem staje się praktyczny albo leniwy. Obecnie mam dość biegania z petami. Czy ktoś może powiedzieć ile jest miejsca (h) na fermentor w lodówce o h=82cm (mierząc od połek wysuwanych na dole) Churcill - Nie brałem pod uwagę tego, że lodówka może się nie domknąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Churchill_MD Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Ja swój fermentor muszę dopchnąć, bo wchodzi na styk. Mam fermentor 30l z Brewcrafta i te uszka trochę przeszkadzają (te za które chwytasz pojemnik), albo kranik ;-) Zazwyczaj pasowało, ale wolę nie ryzykować i domykam śrubką. Jestem poza domem i nie policzę Ci ile zostaje miejsca, ale spokojnie się mieści (na wysokość) fermentor z rurką fermentacyjną. Jeszcze zostaje zapas (jakieś 20cm?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszO. Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Ona nie ma regulacje temperatury? Do ilu °C potrafi zejść najniżej? Ma regulacje ale zakres to u mnie od 6 do prawie 0 stopni, założyłem włącznik czasowy i jak ustawiłem godzinę odpoczynku i 15min pracy to jest 10-12 C. Jeśli chodzi o głębokość to ta lodówka na pewno zmieści fermentor, ja mam jeszcze na drzwiach pełno butelek i w koło fermentora tez się kilka zmieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Churchill_MD Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Oto patencik o który mi chodziło i widok na to jak się mieści fermentor 30l. W razie potrzeby służę innymi zdjęciami. http://imageshack.com/f/ezYzGvOkj http://imageshack.com/f/ezrfJabTj http://imageshack.com/f/exhZskTJj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frc Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Otwieram linki z tel. i nie wyświetla mi się zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Bo trzeba je jeszcze pobrać - przynajmniej ja tak mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Churchill_MD Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Nie chciałem zaśmiecać forum dużymi fotkami. W razie czego piszcie na priv i podjacie maila, to podeślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi