Carno Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Mnie nie ma na liście .... 10. Carno Oczywiście do spróbowania wezmę co mam w piwniczce _______ Edition Brat tez zawita także .... 11. Crist Edytowane 24 Października 2014 przez Carno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpolako Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Chciałbym się dopisać do listy Wpadnę do was z kolegą oczywiście też przyniose jakieś swoje piwa do spróbowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1986 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Myślę, że Crocco Ci potwierdzi lub coś odpisze rano, ale myślę że jesteś na liście;) tylko weź parę grosze na posiłek dla siebie, który zamawiamy u właścicielki lokalu bo nie wiem czy Ci już o tym mówiono;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 W czasie warzenia zakąski a po warzeniu golonko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staff Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 już mnie Carno dopisał ale jeszcze potwierdzam 11. Crist oczywiscie z kilkoma piwam a wśród nich IIPA 20BLG ze stycznia 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 25 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Dzięki za spotkanie i wspólne warzenie. Jak dojdę do siebie to wpiszę recepturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Też dziękuję za spotkanie. Przepraszam za "dezercję" o wczesnej porze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staff Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) impreza udana. Edytowane 26 Października 2014 przez staff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 słodziutka brzęczka słodziutko brzęczała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 słodziutka brzęczka słodziutko brzęczała? Dzięki za zainteresowania tym watkiem. Po takiej imprezie tęż byś słodziutko brzęczał .Zapraszamy na spotkanie w piątek 21 listopada. Będziemy butelkować te Mega Imperial Aipę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Warka JAP nr.2-MIAIPA Słód Pale Ale Weyermann 5,0kg Słód Monachijski typ I Weyermann 0,7kg Słód Cara Crystal 120EBC Brewferm 0,3kg Słód Pilzneński Strzegom 1,1kg Słód pszeniczny 0,1kg 65st-40' 72st 40' 78st-wysładzanie Chmielenie Cascade 30g po zagotowaniu Cascade 30g po 45min Cascade 30g po 60min Willamette 30g po 75 min Willamette 30g po 90 min Schładzanie. Wyszło 23l 20 blg Zamiast suchych Donstarów daliśmy trochę zaprawioną w boju z Cienkuszem Zdrojowym gęstwę S-04. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Zapraszamy na spotkanie w piątek 21 listopada. dzięki za zaproszenie Czyta się czyta i aż zazdrość bierze. Pogratulować zapału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Crocco wraz z Pepinkiem na serio dużą robotę w popularyzacji piwowarstwa domowego odwalają. Wiadomo kiedy znów będzie Atak Chmielu w Bavarii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinter Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Dziękuję za wspaniałe spotkanie. Mam nadzieję że kiedyś to powtórzymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Dzięki za spotkanie, nie wiedziałem, że jest tak dużo ludzi zainteresowanych kulturą piwa w Jastrzębiu i okolicach. ps. Janek pytałeś czy byłem w Warszawie i mówiłem, że nie. Poniżej 5 powodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Zapraszamy na spotkanie w piątek 21 listopada. dzięki za zaproszenie Czyta się czyta i aż zazdrość bierze. Pogratulować zapału Musimy w Siemianowicach zrobić coś podobnego a nuż się piwowarzy odnajdą i się okaże, że jest tu nas 5x tyle Wysłane z Nokii 3210 za pomocą kodów SMSowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek-jas Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Było klasa!!! Pogoda dopisała, piwowarzy i piwosze też! Super jest też to że dobre piwo przyciąga i widać jak zmienia się kultura spożycia i potrzeby, po tym jak schodzi z kranu . Poza tym nasi goście sami kapslowali Zdrojowego Cienkusza i mieli z tego wielką uciechę ! Musimy w Siemianowicach zrobić coś podobnego a nuż się piwowarzy odnajdą i się okaże, że jest tu nas 5x tyle Masz rację Malik okazuje się że duża część piwowarów warzy sobie piwko bez aktywności na forum i w czasie takich spotkań się pojawiają. Wtedy jest wielka okazja poznać się i wymienić doświadczeniami i smakami :beer: . Edytowane 26 Października 2014 przez siwek-jas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinter Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Mam pytanie. Zapomniałem zabrać wczoraj nadwęglan sodu w orginalnym wiadereczku. Wiecie może czy gdzieś nie zostało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Spytam się Moniki czy gdzieś nie znalazła. Mamy w międzyczasie do załatwienia sprawę koszulek ,Vinter z bratem coś będą załatwiać. Będę załatwiał flagę Pinty . Co myślicie o tym aby nasz baner był na stałe w Bavarii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 MIAIPA bulka jak szalona! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepinek Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Crocco co do receptury -pszenicy było 0,25 kg, jeszcze pytanko, 80 g citry nie daliście do MIAIPA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepinek Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 . Co myślicie o tym aby nasz baner był na stałe w Bavarii? jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek-jas Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 To dobre miejsce dla naszego banera. A może jakiś mały kącik na ścianie na "ogłoszki" gdzie najbliższe wydarzenia będą wywieszone, no i jakieś ciekawe foty z piwnych zdarzeń JAP-u, może fragmenty "Piwowara" itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Też jestem za tym, by było w Bavarii. Już 3 pytania o Atak w Bavarii miałem, więc jeśli będzie, to proszę o info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymcio Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Na 'Atak'a' to i ja się do bavarii wybiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi