ZZZabioreCiButy Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Można prosić o jakiś komentarz na temat III kategorii, Funky Ale? Jestem zainteresowany jakie to były piwa, jaki poziom itp. Tez jestem ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Czy za miejsca poniżej 3 będą jakieś dyplomy? Głównie chodzi mi o 4 miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Czy za miejsca poniżej 3 będą jakieś dyplomy? Głównie chodzi mi o 4 miejsce Przykro mi, ale niestety nie. Nagrody i dyplomy są tylko do III miejsca. Mogę zapewnić tylko gratulacje i uścisk dłoni jak się kiedyś spotkamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Okej przypomnę się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Dzięki uprzejmości Pani Hanny Szczepanik kierowane przez nią laboratorium w browarze LECH w Poznaniu wykonało specjalistyczną analizę wszystkich piw które zajęły pierwsze trzy miejsca. Oto otrzymane wyniki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giziu Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Właśnie patrzę na moje notatki - 16 Blg początkowa, 3,6 po przelaniu na cichą, IBU 20 - czyli moje domowe pomiary mam skalibrowane dobrze. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Świetna sprawa, można skalibrować własne niedociągnięcia i przekonać się o preferencjach jurorów Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zywiec79 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) U mnie refraktometr przekłamuje 0,1 BRIX ,więc go nie ruszam Tylko barwa w kategorii dubbel mnie zastanawia ... wszystkim wyszły piwa 2x bardziej ciemne niż zakładali ??? Edytowane 1 Grudnia 2014 przez zywiec79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Mnie zastanawia zwycięski dubel. Coś bardzo słabo odfermentowany... dziwne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giziu Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Tylko barwa w kategorii dubbel mnie zastanawia ... wszystkim wyszły piwa 2x bardziej ciemne niż zakładali ??? Zgadza się barwy są zadziwiająco wysokie, wręcz stoutowe. Mój dubbel jest przejrzysty z rubinową poświatą. Hm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Proszę barwy piwa nie brać tak bardzo pod uwagę. Trzeba pamiętać, że przemysłowe piwa są filtrowane i wtedy ten odczyt jest dużo bardziej dokładny. Przy piwach mętnych barwa jest dość trudna do określenia ze względu na dyspersję światła. Nawet jak przefiltrowali przez sączek, to ma się to słabo do filtracji przy użyciu ziemi okrzemkowej. Co do słabego odfermentowania dubbla o którym pisze Andy, to może jest to "coś" co poprawia i pozytywnie wyróżnia smak dubbla? Najlepsze dubble w moim przekonaniu robią trapiści, ale niestety niewiele o tym wiemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Może upublicznienie zwycięskich receptur zadowoli wątpiących. Najprościej będzie zamieścić skany zgłoszeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wanartaka Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Cześć. Czy metryki pokonkursowe piw były już rozsyłane? Bo niestety nie otzrymałem. Chyba, że nastąpiłą zmiana planu i nie będzie metryk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Cześć. Czy metryki pokonkursowe piw były już rozsyłane? Bo niestety nie otzrymałem. Chyba, że nastąpiłą zmiana planu i nie będzie metryk. My Ciebie też serdecznie witamy cml i BeerGrill 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Wczoraj wysłałem nagrody do laureatów trzech pierwszych miejsc. Proszę o potwierdzenie na PW czy bezpiecznie i w całości dotarły. Jak na razie zostały wysłane opisy weizenów które odpadły w preselekcji. Metryczki piw konkursowych sporządza kolega z PSPD i powinny być przed świętami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristalico Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Trochę po czasie, ale dopiero wczoraj przyjechałem do domu i mogłem ogarnąć paczkę. Potwierdzam, paczka dotarła szczęśliwie, wszystko zapakowane profesjonalnie, nagrody super, także wszystko tak jak ma być Mam jeszcze pytanie odnośnie tych bonów na zakupy w sklepach internetowych. Na jakiej zasadzie mogę z nich skorzystać? W paczce tych bonów nie było, także zapewne mają one inną formę. To mój pierwszy konkurs także jeszcze nie jestem obeznany w takich kwestiach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Jak na razie zostały wysłane opisy weizenów które odpadły w preselekcji O kurcze! A byłem przekonany, że pokonany nie ma na co liczyć. Czekam z niecierpliwością na opr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemczysław Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Drodzy Piwowarzy/Piwowarki metryczki w blokach startowych, sprawdzone, raz kolejny przeliczone. Spodziewajcie się ich jutro późnym wieczorem w skrzynkach. Pozdrawiam Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wanartaka Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Hej, mam pytanie bardziej ogólne, czy VI Poznański konkurs będzie brany pod uwagę w pucharze PSPD 2014/2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Hej, mam pytanie bardziej ogólne, czy VI Poznański konkurs będzie brany pod uwagę w pucharze PSPD 2014/2015 Konkurs został przeprowadzony zgodnie z zasadami PSPD i jego wyniki mogą być brane pod uwagę w zdobyciu pucharu. Decyzja ta leży jednak po stronie władz PSPD i tam proszę kierować to pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Hej, mam pytanie bardziej ogólne, czy VI Poznański konkurs będzie brany pod uwagę w pucharze PSPD 2014/2015 Konkurs został przeprowadzony zgodnie z zasadami PSPD i jego wyniki mogą być brane pod uwagę w zdobyciu pucharu. Decyzja ta leży jednak po stronie władz PSPD i tam proszę kierować to pytanie. No to masz problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemczysław Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Z informacji które zostały mi udzielone, to TAK konkurs będzie brany do klasyfikacji pucharu PSPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wanartaka Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi