Adam Krawczyk Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam, Mój pierwszy temat w tym dziale ale czy ktoś używał tych drożdży ? http://www.winohobby.biz/pl/p/Drozdze-piwowarskie-COOBRA-AMERICAN-ALE/1955 http://www.winohobby.biz/pl/p/Drozdze-piwowarskie-COOBRA-PSZENICZNE-/1956 Mieszkam obok i to by było fajne zródło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisowski Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Odświeżę temat. Ma ktoś opinie o drożdżach Coobra wheat? Mam zamiar ich użyć do hefeweizena, ale przy tym gatunku jakość drożdży jest kluczowa dla odpowiedniego smaku i aromatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Skoro jak słusznie piszesz jakość drożdży jest kluczowa to dlaczego na nich właśnie chcesz oszczędzać? Jeżeli nie chcesz użyć płynnych to pewnymi drożdżami są kangury (mauribrew). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisowski Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zaopatrywałem się przed długim weekendem, kiedy planowałem warzenie. W sklepie nie mieli ani płynnych, ani sprawdzonych już mauribrew. Sypnąłem to, zobaczymy jak się sprawdzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Nie ma to jak rozpoznanie walką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nomad Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zaopatrywałem się przed długim weekendem, kiedy planowałem warzenie. W sklepie nie mieli ani płynnych, ani sprawdzonych już mauribrew. Sypnąłem to, zobaczymy jak się sprawdzą opisz wrażenia po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Odświeżę temat. Dostałem 4 szczepy drożdży - Lager, Ameican ale, jakieś hybrydowe ale/lager (w wysokich temp. ale w niskich lager wtf?) oraz Wheat, na forum stosunkowo mało informacji o tych drożdżach, a jak się pojawiają to nikt nie opisuje efektów. Używał ktoś coś? Jakie efekty dają wymienione szczepy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Odświeżę temat. Dostałem 4 szczepy drożdży - Lager, Ameican ale, jakieś hybrydowe ale/lager (w wysokich temp. ale w niskich lager wtf?) oraz Wheat, na forum stosunkowo mało informacji o tych drożdżach, a jak się pojawiają to nikt nie opisuje efektów. Używał ktoś coś? Jakie efekty dają wymienione szczepy? co dorzucili ci za free w sklepie dla bimbrowników ? Pewnie musiałeś niezłe zamówienie złożyć Mrzon i bart3q 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Odświeżę temat. Dostałem 4 szczepy drożdży - Lager, Ameican ale, jakieś hybrydowe ale/lager (w wysokich temp. ale w niskich lager wtf?) oraz Wheat, na forum stosunkowo mało informacji o tych drożdżach, a jak się pojawiają to nikt nie opisuje efektów. Używał ktoś coś? Jakie efekty dają wymienione szczepy? co dorzucili ci za free w sklepie dla bimbrowników ? Pewnie musiałeś niezłe zamówienie złożyć No Przemku taka zazdrość z ciebie aż wykipiała? Powiem tak "się gra się ma" To ktoś coś używał z tych szczepów? FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Naprawdę nikt nigdy nie używał takich drożdży? Też jestem w posiadaniu podobnego zestawu jak Undeath (zapewne z tej samej "okazji" ) i się zastanawiam czy coś na tym zrobić czy nie ma co ryzykować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Żukowski Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Minęło trochę czasu i nikt nie opisuje wrażeń? Osobiście cudów bym się nie spodziewal po tych drożdżach. Z zalozenia każde powowarskie powinny względnie dac radę. W internecie gdzieś znalazłem informacje z testowania drożdży gorzelnianych, piekarskich i winiarskich bayanusow. Efekt byl różny. Chyba najlepiej wypadly piekarskie a najgorsze byly gorzelniane. Na pewno efekt końcowy będzie najlepszy nawet na najgorszych drożdżach piwowarskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Minęło nie polecam jak nie wiem co. O ile Uniwersalne okej to pszeniczne i te amerykańskie do bani. Miałem zakażenie przez te drożdże bo start mają z kosmosu.... Pszenice też dziwne lekko owocowe ale mało gwoździa. Nie polecam ogólnie. Lagerowych nie odważyłem się użyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi