apia Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, proszę o sugestie od bardziej doświadczonych co mogę zrobić ze słodów które mi zostały: - pilznieński ok. 3 kg - wiedeński 1,5 kg - karmelowy czerwony 40-60 0,5 kg - crystal 150 EBC Castle 0,5 kg - pale ale 5,5-7,5 1 kg drożdze dolnej fermentacji s-33 chmiel: marynka i lubelski Z góry dziękuję za sugestie i pomoc Pozdrawiam A.P. pomyliłem nazwę drożdży - oczywiście Staflager w-34/70 Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez apia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Coś nie gra z tymi drożdżami. Sprawdź czy masz S-33 (górna fermentacja), czy S-23 (dolna fermentacja). Ja osobiście użyłabym całość pilzneńskiego, wiedeńskiego, pale ale i około 0,3kg karmelowych ( czerwony jeśli chcesz, żeby piwo było jaśniejsze lub Crystal 150 aby było ciemniejsze i bardziej karmelowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Jest taki temat w piaskownicy gdzie ludzie zadają takie pytania. Czy na tym forum jest aktywny administrator / moderator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Czy na tym forum jest aktywny administrator / moderator? Jest, użyj funkcji Zgłoś (jest przy każdym poście) aby zgłosić problem adminowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zatem zamykam watek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi