Skocz do zawartości

Słody - które mi zostały


apia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

proszę o sugestie od bardziej doświadczonych co mogę zrobić ze słodów które mi zostały:

 

- pilznieński ok. 3 kg

- wiedeński 1,5 kg

- karmelowy czerwony 40-60 0,5 kg

- crystal 150 EBC Castle 0,5 kg

- pale ale 5,5-7,5 1 kg

 

drożdze dolnej fermentacji s-33

chmiel: marynka i lubelski

 

Z góry dziękuję za sugestie i pomoc

 

Pozdrawiam

A.P.

 

pomyliłem nazwę drożdży - oczywiście Staflager w-34/70

Edytowane przez apia
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Coś nie gra z tymi drożdżami. Sprawdź czy masz S-33 (górna fermentacja), czy S-23 (dolna fermentacja). Ja osobiście użyłabym całość pilzneńskiego, wiedeńskiego, pale ale i około 0,3kg karmelowych ( czerwony jeśli chcesz, żeby piwo było jaśniejsze lub Crystal 150 aby było ciemniejsze i bardziej karmelowe.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.