Marciu11 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Jasne, bo w szczególności przy doprowadzanie brzeczki do wrzenia - w zakresie 85-100°C nam Piwowarom dokładność do 0.1°C bardzo wymagana. A te lepsze termometry z tego "ledowego" sklepu to które konkretnie? Odnośnie kitów avt to podchodził bym do nich dość ostrożnie. Swego czasu miałem z nimi do czynienia i jakoś tak pozytywnych wrażeń nie wyniosłem... Owszem było to już jakiś czas temu i mogło się pozmieniać. Ale kiedyś układy wyglądały na mocno nie doprasowane. A to okłady ścieżek wyższych napięć na płytce wołały o pomstę do nieba. A to psuły się dosłownie po minutach pracy. Lub w ogóle nie dawały się uruchomić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singer Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Rrrrrany... Sami elektronicy, elektrycy, itp; to dobrze Ja niestety nie mogę pochwalić się takimi umiejętnościami... szkoda. Jednak spróbuję podzielić się swoim problemem, który jest dla mnie dość dokuczliwy. W związku z tym iż modernizuję swój sprzęt chciałbym w ścianę kadzi zacierno-filtracyjnej wkręcić termometr. I tu się zaczynają schody... Nie mogę się zdecydować jakiego rodzaju ma on być. Bimetal czy elektronik? Naczytałem się, że bimetale nie są dokładne/awaryjne. Zależy mi na tym żeby w ścianie pomiędzy środkową i górną(trzecią) łopatą mieszadła znajdował się płaszcz czujnika. Mam kłopot z doborem tych dwóch elementów. Szukam w necie i nie mogę nic dobrać. Czy mógłby mi ktoś pomóc sparować jakiś termometr z czujnikiem + płaszcz [najlepiej wkręcany (niespawany)]? W załączniku jest szkic, w którym nabazgrałem o co mi chodzi... Pomóżcie Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez Singer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Rrrrrany... Sami elektronicy, elektrycy, itp; to dobrze Ja niestety nie mogę pochwalić się takimi umiejętnościami... szkoda. Jednak spróbuję podzielić się swoim problemem, który jest dla mnie dość dokuczliwy. W związku z tym iż modernizuję swój sprzęt chciałbym w ścianę kadzi zacierno-filtracyjnej wkręcić termometr. I tu się zaczynają schody... Nie mogę się zdecydować jakiego rodzaju ma on być. Bimetal czy elektronik? Naczytałem się, że bimetale nie są dokładne/awaryjne. Zależy mi na tym żeby w ścianie pomiędzy środkową i górną(trzecią) łopatą mieszadła znajdował się płaszcz czujnika. Mam kłopot z doborem tych dwóch elementów. Szukam w necie i nie mogę nic dobrać. Czy mógłby mi ktoś pomóc sparować jakiś termometr z czujnikiem + płaszcz [najlepiej wkręcany (niespawany)]? W załączniku jest szkic, w którym nabazgrałem o co mi chodzi... Pomóżcie Moje rozwiązanie, co prawda zamontowane w ściance fermentora, możesz podpatrzeć tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Można też w wersji unplugged (foto Browar Sto Piw): Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
growys Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Pamiętam kupując akcesoria Pamela to sprawiłem sobie u niego rurkę z gwintem chyba 5/8 (miała być w zestawie a im się nie wyrzuciło ale nie chciałem już robić problemów) a tych rurek pamiętam były krótsza i dłuższa, mam pierwsza i pęknie trzyma przykręcona na wycinania podkładkę silikonowa, w środek wkladam ds18b20 i nie cieknie, nie wkleje linka bo telefonem pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się