kazik Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 A ja tak troszkę odbiegnę od tematu' date=' i polecę film o muzykach , muzyce, publiczności, i czasach przed rokiem '89.Film nosi tytuł "Beats of Freedom", jest w nim kawał historii polskiego rocka (czasowo jak i muzycznie) a oto zwiastun http://www.youtube.com/watch?v=LAYr3J5Dz_E&feature=related film w kinach od 12 marca, I pomimo kilku niedociągnięć z historii muzyki rockowej w Polsce, jest filmem niezłym.[/quote'] Wybieram się na ten film Beats of Freedom - Zew wolności czy ktoś juz to widział? Napiszcie, jakie wrażenia Jest jeszcze film pt. ?Wszystko, co kocham? tematyka bardzo podobna też nie widzi8ałem ciekawe czy warto pójść do kina na ten film Z racji wykonywanej pracy mogę powiedzieć że warto iść na pewno na "beats of freedom". Film ma świetny klimat, dużo starych nagrań, anegdot muzyków, fajnie przedstawiona historia rocka i jego wpływ na ludzi przed rokiem 89'. Niejako funkcje narratora pełni dziennikarz muzyczny z Wielkiej Brytanii (pochodzenia polskiego), który zadaje ciekawe, dociekliwe pytania. No generalnie film trzeba zobaczyć, aczkolwiek jak wspominałem jest trochę niedociągnięć z historii polskiego rocka. Drugi film, "wszystko co kocham", jest filmem kompletnie innym, raz że nie jest to dokument, dwa że do posłuchania jest tam dużo, dużo mniej, (naliczyłem 3-4 piosenki), historia polski, to dość odległe tło nie wywierające na fabule filmu znaczących zmian. Realia tamtych lat też niezbyt odwzorowane. Podsumowując film całkiem całkiem, o ile nie idzie się na niego jako na film o trudnych czasach i buntujących się muzykach. A teraz link ode mnie nie związany z moją wypowiedzią. http://www.youtube.com/watch?v=Z2qqdyuRg0g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 (edytowane) dzięki Kazik wybiorę sie do kina po niedzieli mam nadzieje ze będą to jeszcze wyświetlać Edytowane 23 Marca 2010 przez apolloks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 (edytowane) to jeszcze moja muzyka http://www.youtube.com/watch?v=NRBJlGLDp6E&feature=related tilt kryzys Gedeon Jerubbaal DROPSY świetna kapela z nasielska Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez zbyszek73 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Ten motyw będzie się nam kojarzył już tylko z jednym. http://www.youtube.com/watch?v=tZmSXD1rZ2s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Ten motyw będzie się nam kojarzył już tylko z jednym. Ano. Pocieszające jest to, ze moja pralka na 8 programie nie nadawała żałoby Na rozweselenie polecam zatem Leningrad: albo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Leningradu nie lubimy. Wolimy Petersburg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Są tacy którzy "bardzo lubimy" Leningrad Uwielbiam wręcz!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Ronnie James Dio nie żyje W niedzielę, 16 maja zmarł Ronnie James Dio,wokalista związany m.in. z takimi grupami jak Rainbow i Black Sabath,Dio,Heaven and Hell. Miał 67 lat.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 To był chyba najwspanialszy głos w historii heavy-metalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 A kolega podesłał mi takie coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Ronnie James Dio nie żyje W niedzielę, 16 maja zmarł Ronnie James Dio,wokalista związany m.in. z takimi grupami jak Rainbow i Black Sabath,Dio,Heaven and Hell. Miał 67 lat.... nawet, ze znajomymi zrobiliśmy na jego cześć trzy dniową mega heavy metalową stypę, szkoda że tacy ludzie też odchodzą, na szczęście jego muzyka, zawsze ze mną zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Licytuję płytę koncertową DVD live akustic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danko Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 (edytowane) Też muszę coś od siebie dodać. Zaczynałem od Italo Disco i Biełyje Rozy ale kuzyn nieopacznie pokazał mi Scorpions. Zaczęło się. IRON MAIDEN, Metallica, tak doszedłem do black metalu. Potem w nocnej audycji w 3-ce usłyszałem progresję z '68. Dzisiaj cofnąłem się do tamtych czasów. To próbka tego co wyczyniali goście dawno, dawno temu. http://www.youtube.com/watch?v=_aWFaZgwerY Fajna sekcja taneczna :okey: Co Wy na to? Edytowane 13 Czerwca 2010 przez danko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 niezłe niezłe ha ha najlepszy jest gitarzysta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Pearl Jam dzis o 22.00 na Trójce na żywo z Openera. Trza nagrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Też muszę coś od siebie dodać. Zaczynałem od Italo Disco i Biełyje Rozy ale kuzyn nieopacznie pokazał mi Scorpions. Zaczęło się. IRON MAIDEN, Metallica, tak doszedłem do black metalu. Potem w nocnej audycji w 3-ce usłyszałem progresję z '68. Dzisiaj cofnąłem się do tamtych czasów. To próbka tego co wyczyniali goście dawno, dawno temu.http://www.youtube.com/watch?v=_aWFaZgwerY Fajna sekcja taneczna ;) Co Wy na to? ...aż się wzruszyłem.... W rewanżu moja - wówczas ulubiona.... http://www.youtube.com/watch?v=xwkZzhDRroo&feature=related i to też, choć bez obrazka... ... no i na koniec... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danko Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 No nie... To jest dopiero muza... Iron Butterfly to był właśnie ten zespół który po raz pierwszy usłyszałem w nocnej audycji na Trójce. Nie zapamiętałem nazwy ale wiedziałem że było to coś z motylem. Po kilku latach znalazłem. Ech... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 ...a potem zwariowałem na punkcie tego gościa... http://www.youtube.com/watch?v=QqZmtq5LhFo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danko Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 (edytowane) Jethro Tull słyszałem jeszcze jak nie wiedziałem co to muzyka progresywna i psychodeliczna. Znalazłem singiel na winylu w płytach mojego taty i zdziwiłem się że takiej muzy słuchał. Pan Ijan robi wrażenie, ten flet w rockowych utworach... Pięknie grali. Mam 10 pierwszych płyt na mp3. Edytowane 3 Lipca 2010 przez danko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 A to jeden z moich ukochanych zespołów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Mam 10 pierwszych płyt na mp3. To nie jest powód do dumy i chwalenia się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Midriel Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 A to jeden z moich ulubionych kawałków w interesującym wizualnie wykonaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Jethro Tull słyszałem jeszcze jak nie wiedziałem co to muzyka progresywna i psychodeliczna. Znalazłem singiel na winylu w płytach mojego taty i zdziwiłem się że takiej muzy słuchał. Pan Ijan robi wrażenie, ten flet w rockowych utworach... Pięknie grali. Mam 10 pierwszych płyt na mp3. ...no! to widzę, że tata solidnie wykształcił... pozdrowienia dla obu panów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danko Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 (edytowane) Mam 10 pierwszych płyt na mp3. To nie jest powód do dumy i chwalenia się. A kto tu się chwali. Po prostu te pierwsze najbardziej mi podchodzą. A że na mp3 to inna rzezcz. Jak mam kaskę to kupuję orginały i trochę ich mam. Jethro tull "Aquelung" w wersji nie pirackiej jest i u mnie. Jeszcze coś? Edytowane 5 Lipca 2010 przez danko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Wczoraj grał u nas czyli we Wrocku Mike. Podobnoż było nieźle. Co to sie porobiło z tymi rockowcami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi