Rico Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Wiem, że w Lublinie działa prężna grupa piwowarów, więc może w Zamościu znajdzie się trochę osób. Osobiście wiem o dwóch piwowarach z Zamościa, do których mogę dotrzeć poprzez znajomych (nie wiem tylko, czy się tutaj udzielają). Wymiana doświadczeń, wspólne degustacje, w przyszłości mini festiwal. Dobrze byłoby mieć kogoś pod ręka, kto poratuje gęstwą. Właścicielka sklepu "Ferment" wyraziła chęć współpracy, nawet udostępnienie lokalu. Ale to plany na przyszłość. Zapraszam wszystkich z okolic Zamościa by rozwinąć tutejsze piwowarstwo domowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Zacna inicjatywa. Popieram! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) Jestem za. Jak coś to pisz. Chętnie poddam ocenie kolegow swoje piwa i sprobuje tego co robia inni. Może ma ktoś w Zamościu zaprzyjaźniony lokal w którym można by się spotykać i w kącie posiedzieć przy domowym piwie? "Ferment" nie ma koncesji na sprzedaż alkoholu więc degustacje tam to chyba nierealny temat. Ja bym miał takie mejsce ale 10km od Zamościa więc pewnie odpada. Edytowane 19 Września 2014 przez amorph Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 A po co Ci koncesja do wypicia piwa domowego? Zamek w Liwie miał takową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Btw, jak tam organizacja? Dacie radę w tym roku? Pytam, bo trzeba by się w tym roku jeszcze spotkać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Nie ma z kim w Zamościu z tego co widzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rico Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 W Zamościu problemem nie jest liczba osób. Problem jest dotarcie do tych osób. Na forum, razem ze mną, z samego Zamościa jest 6 osób. Z okolic Zamościa (osoby zaznaczone na mapie) w porywach uzbiera się 5 osób. Razem 11 osób, w rzeczywistości tylko kilka będzie zainteresowanych spotkaniem. Zdecydowana większość piwowarów nie jest zarejestrowana na forum. Właścicielka Fermentu (ma paru znajomych warzących piwo) liczy na to, że takie spotkanie uda się zorganizować przed Świętami Bożego Narodzenia. Sam posłałem wici do dwóch osób z pytaniem, jak zapatrują się na takie spotkanie. Wkrótce przejdę się do Fermentu, trzeba się bardziej zmobilizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Ja tam bardzo chętnie przyjadę na spotkania oczywiście w dogodnym terminie, sezon się powoli rozkręca więc coś do degustacji napewno przywiozę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Jeśli ktoś z zamojskich piwowarów będzie U Fotografa to niech się ujawni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Ja niestety nie będę więc teraz się ujawniam, jakby się jakieś spotkanie szykowało dawajcie znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rico Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Uwaga! Uwaga! Uwaga! Piwowarzy (oraz piwowarki, jeżeli są). Nic się samo nie zorganizuje. Byłem w Fermencie, mamy miejsce do spotkania. Możemy tam spokojnie usiąść po godzinach przy swoich piwach. Teraz tylko potrzebne są osoby. Fajnie byłoby się spotkać jeszcze w tym roku. Posiedzieć, pogadać, wymienić się doświadczeniami, nakreślić plany na przyszłość. Znajda się jacyś chętni? Póki co, trzeba ustalić termin, który będzie odpowiadał największej liczbie osób. Na początek proponuję grudzień, by organizować spotkanie w listopadzie jest już za późno. Piątek albo sobota będą to pewnie najlepsze dni. By nikt nie przeoczył tego tematu, osobom z Zamościa i okolic wyślę wiadomość, by zajrzeli tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Szczerze to jakoś nie widzę tego spotkania w Fermencie. Zdecydowanie za mało piwowarski jest ten sklep, poza tym nie ma gdzie dupska posadzić. Bardziej widziałbym jakiś lokal gastronomiczny gdzie serwuja alko. Niestety nie wiem co ciekawego moze być z takich lokali w Zamościu. Jak gdzieś Paulanera dają to już święto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 To czy piwowarski czy nie to nie ma znaczenia. Monte di Vino skład też piwowarski nie jest. Grunt to możliwość spotkania, przychylnego oka właścicieli i określenia jakie są ich priorytety w takich spotkaniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Tylko, że tam wieje pustką. Nie ma ani stolika ani krzeseł. Chyba, że Właścicielka planuje takowe wstawić. Rico jak jesteś tam czasem to załatwiaj a jak coś będę mógł pomóc to dawaj znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 To, że nie ma tam piwa nie znaczy że spotkać się nie można, przychylny właściciel to połowa sukcesu, idąc tym tokiem myślenia należało by się spotkać w monopolowym Ja chętny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rico Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Właściciel jest przychylny, ale musi się uporać najpierw z papierami. Póki co można spotkać się w jakimś lokalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brooda Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Mamy tutaj grono zamojskich piwowarów. Mam do Was pytanie, gdyż mam problem (do niektórych z Was już pisałem). Otoż problem jest taki, że jutro chcialiśmy warzyć z kolegą, mieliśmy mieć słód, transport był załatwiony, lecz niestety nie wyszło (nie będę opisywał okoliczności). I mamy problem, bo nie mamy słodu. Czy ktoś z Was ma może zapasy i nie chce ich zużyć przez najbliższe dwa dni? Chętnie odkupimy / zamówimy to samo z jakąś nawiązką. Priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Jeśli znaleźlibyście miejsce to myślę, że w przeciągu miesiąca dałoby się coś zrobić. Chłopaki... ogarnijcie się... druga połowę stycznia mam zasadniczo wolną (byle nie 24 stycznia, bo jestem w W-wie) to mogę podskoczyć. Oby ruszyć z miejsca. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez e-prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tcherpaq Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Hej, Witajcie. Jak to miło, że w Zamościu jest całkiem spora grupa piwowarów ;-) Może ktoś z Was czuje się na siłach aby poprowadzić małe, amatorskie warsztaty piwowarskie kilka kilometrów od Zamościa ? Więcej info na naszym profilu - https://www.facebook.com/czartorjaoraz stronach Stowarzyszenia Podróżników Dookoła Świata - http://dookola-swiata.com Jeśli zechcecie dołączyć do naszego projektu, choćby jako obserwatorzy - Zapraszamy !! Pozdrawiam Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi