sziszi Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Czy ktoś wie czy można gdzieś zakupić butelki szampańskie lub o podobnej wielkości z brązowego szkła? Koniecznie kapslowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 O takie coś Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 O takie coś Ci chodzi? byłyby super, ale tych chyba nie da rady zakapslować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 te się dadzą - link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 z brązowego szkła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 aaa to nie jestem pewien - trzeba popytać tu albo tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 aaa to nie jestem pewien - trzeba popytać tu albo tu ci to mają na pewno, ale raczej w hurcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 A co planujesz do nich lać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 A co planujesz do nich lać? planuje bière brut i degorżowanie, poza tym do lambików, kurdupli, braggotów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 to nie lepiej zainwestować w korkownice i/lub korki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 (edytowane) o tym samym mysle ale z powodu niedostepnosci kapslowanych, szampanskich butelek po prostu kupie chyba korkownice (koszt ok. 100 zl). Inny problem jest taki ze butelki szampanskie to nie te same co do wina (grubosc szkla). A szampanskie sa zwykle zielone - co ciekawe chyba wiekszosc piw spontanicznej fermentacji w Belgii sprzedawana jest w zielonych butelkach (czyli pewnie szampanskich). Te z linka brazowe, do wina, to sa chyba zwykle. Edytowane 20 Września 2014 przez Lodzermensch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 (edytowane) w zwykłej butelce na wino ciśnienie wypchnie korek, natomiast każdą butekę od szampana da się zakapslować poza tym degorżowanie trudno jest inaczej wykonywać, jak w butelkach po szampanie lambiki ze względu na niskie chmielenie, moim zdaniem, jeszcze ujdą w zielonej butelce, gorzej już np. triple Edytowane 20 Września 2014 przez sziszi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 a korka nie możesz zabezpieczyć przed wypchnięciem drutem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Swego czasu, gdy jeszcze na serio myślałem o degorżacji czwórniaków szampańskich, żeby nie kupować osobnej kapslownicy z adapterem na kapsle 29-31mm wymyśliłem, że te plastikowe korki szampańskie są przecież puste w środku i spokojnie przyjmą osady "na klatę", niemniej jednak na teorii się skończyło, bo odpowiednio sklarowany nie dawał wielkich osadów w butelkach. A że browamator ma koszyczki w dobrej cenie to można przy okazji kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 a korka nie możesz zabezpieczyć przed wypchnięciem drutem? w klasycznej butelce po winie ? nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 masz sklep winiarz.pl na miejscu lub w BS winiarske potreby http://www.vinarskepotreby.cz/ w Velkich Bilowicahc. Byłem tydzień temu i były brązowe szampanówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 masz sklep winiarz.pl na miejscu lub w BS winiarske potreby http://www.vinarskep...epotreby.cz/��w Velkich Bilowicahc. Byłem tydzień temu i były brązowe szampanówki. a to ja wiem, że mam ich na miejscu, ale oni też dla mnie nie znaleźli takich butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 pozostaję poszukać ich po sylwestrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Klasyczne butelki po tanim winie bywają kapslowane i brązowe. Rozwiązanie jest dobre, gdyż maja od razu dedykowane transportery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 a korka nie możesz zabezpieczyć przed wypchnięciem drutem? w klasycznej butelce po winie ? nie Wiem że to może średnio estetyczne, ale da się Z Cieślaka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) a korka nie możesz zabezpieczyć przed wypchnięciem drutem? w klasycznej butelce po winie ? nie Wiem że to może średnio estetyczne, ale da się Z Cieślaka: aa, to zwracam honor Edytowane 22 Września 2014 przez sziszi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi