Kamiil Pejj Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Witam, Panowie chce wyczarowac z brewkita stout cos slodszego milk stout,ma byc slodsze ala damskie i tu moje pytanie czy 500g laktozy wystarczy na 20/23l i rozumiem ze brewkit+glukoza+laktoza i dopiero drozdze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Laktoza nie jest słodka, ona daje taką gładkość w piwie ale nie słodkość. Do tego chcesz do brewkita dodać glukozę co da efekt dość wytrawnego piwa. Najlepiej zamień laktozę na płynny ekstrakt, najlepiej bursztynowy. I do tego laktozę. Wtedy możesz oczekiwać w miarę pełnego piwa z gładkością milk stouta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Churchill_MD Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Ja będę warzył właśnie pierwszego Milka Stouta i planuję dodać właśnie 500g laktozy. Mam jednak przy okazji pytanie: jaką wodę powinienem zastosować do Milk Stouta? Twarda czy miękka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Do ciemnych piw lepsza jest twarda woda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Churchill_MD Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 No to trzeba będzie wygrzebać trochę gipsu piwowarskiego ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) A nie węglanu wapnia? Po co Ci siara? Edytowane 24 Września 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Churchill_MD Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Jej, oczywiście że węglanu! Przepraszam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się