Jakub M Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Da radę? 11c. Northern English Brown Ale http://www.bjcp.org/.../style11.php#1c - dark amber, reddis - toffee, nutty, chocolate, caramel - light fruity hop ## Słody - Pale Ale Strzegom - 4.5kg - carahell - 0.5kg - carared - 0.5kg - biscuit - 0.25kg - czekoladowy carafa 800 0.1kg ## Zacieranie - 20L wody - 66 °C 60 min - 72 °C 10 min - 78 °C 5 min mash out ## Filtrowanie Do 20 L / 12Blg ## Chmielenie - Challanger 60 min, 15g - Challanger 15 min, 10g - Challanger 5 min, 10g ## Fermentacja - Danstar Windsor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertJ Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Trochę za dużo karmelowych. Daj po ok. 200g każdego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Za mało ciemnych słodów. Daj 200 g carafy. Podzielam zdanie mojego przedmówcy. Zamień jeden z karmelowych na monachijski lub pszeniczny. Reszta jest Ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Dla 12°Blg to za dużo karmeli, Carafy bym zostawił tyle może z 200g Browna bym dodał. edit: Prawie 6kg słodów da Ci raczej sporo wyższą wydajność. Edytowane 1 Października 2014 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się