marbelka Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 szukając opaski do kontaktu z brzeczką znalazłem taką: http://allegro.pl/obejma-opaska-zaciskowa-25-38-mm-nierdzewna-gbs-i4687310136.html w opisie jest,że taśma tej opaski jest z nierdzewki 304 a śruba i zamek ze stali galwanizowanej-pewnie chromowana albo niklowana Czy taka opaska może mieć kontakt z gotującą brzeczką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Pewnie tak, ale gdzie Ty ją chcesz dać, że będzie miała kontakt z brzeczką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) ze starego sracz-wężyka ,(co to kiedyś na nim chciałem filtrować ale zostało w nim parę mm gumy,więc go obciąłem i tak do tej pory leżał) chcę teraz zrobić filtr do warzelnej ,coby granulat z przełomem odfiltrować-taki hop stopper-może coś z tego będzie Edytowane 14 Października 2014 przez marbelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 coby granulat z przełomem odfiltrować-taki hop stopper-może coś z tego będzie Kilka osób pisało, że taki patent bardzo szybko się zatyka i nie spisuję się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 coby granulat z przełomem odfiltrować-taki hop stopper-może coś z tego będzie Kilka osób pisało, że taki patent bardzo szybko się zatyka i nie spisuję się Możesz dać linka do tych wypowiedzi,jak pamiętasz? po whirpoolu większość powinna zostać na środku,więc ew na koniec"dopłynie" do wężyka-może zamiast wężyka użyć siatki 0,2mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Poguglaj "beer pickup tube", do tego ew. siatkę modelarską na przedłużenie. marbelka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Albo druciak Prosto, tanio i bardzo skutecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 16 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Albo druciak Prosto, tanio i bardzo skutecznie. Oczywiście już kiedyś czytałem i myślałem o Twoim druciaku,ale bez miedzi a już na pewno bez mosiądzu-BTW-nie boisz się mosiądzu w warzelnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 a już na pewno bez mosiądzu-BTW-nie boisz się mosiądzu w warzelnym?Przy tak małej pow. mosiądzu garze na poziomie ok 0,0 i dalej nie wiem ile % ma sens zastanawianie się nad tym? Jeśli chodzi miedź to tylko lepiej niż gorzej, więc użyłbym podwójnego zacisku z drutu 2.5mm2 Takie rozwiązanie jest bardziej szczelne niż opaska. marbelka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 17 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Z tym drutem 2,5kw dobry pomysł- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi