Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. manitu Opublikowano 17 Października 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Budowa właściwie skończona. Wczoraj robiliśmy pierwsze testowe warzenie. Kocioł zacierny grzany jest płaszczem olejowym. Wszystko spawane z blachy 304 o grubości 2mm. Górny gar to kocioł zacierny, w połowie wysokości filtrator a na samym dole zbiornik osadowy. Maryh, crosis, Cichus i 7 innych 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Zapytam wprost: jaki jest koszt takiej warzelni. Bo jest ekstra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Rozumiem, że jest tam wymiennik ciepła, który transferuje brzeczkę bezpośrednio z osadowego do fermentora, wszystko na pompce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Czy dobrze rozumiem działanie płaszcza - to jak termos tylko próżnia wypełniona olejem i całosć od spodu podrzewane palnikiem, a olej odpowiedzialny jest za równe rozprowadzenie ciepła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) Piękna kaskada! Filtrator z FD? Edytowane 17 Października 2014 przez karczmarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manitu Opublikowano 17 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Kosztów jeszcze nie liczyłem. Jak policzę to dam znać. Z osadowego do fermentora brzeczka transferowana jest pompką. Takie rozwiązanie jest bardzo wygodne. Wymiennik spisuje się znakomicie. Co do kotła zacierno-warzelnego, to są to dwa gary połączone górnym kołnierzem. Przestrzeń między nimi wypełniona jest olejem grzewczym. Wlaliśmy tam 20 litrów oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) Strasznie bijesz pianę wlewając brzeczkę do warzelnego. Ogólnie robota super Edytowane 17 Października 2014 przez marcin_l85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Kos Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Hmm, moze otworzysz linie produkcyjną takich cudów, podejrzewam że taniej niz jakieś braumajstry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Jaka jest pojemność poszczególnych zbiorników ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manitu Opublikowano 17 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 W planach było zrobienie 2 takich warzelni. Jedna dla mnie i jedna dla znajomego ze śląska. Kolejnych wersji nie będzie. Pojemność gara zaciernego to ok 80l, dwa pozostałe po 70l. wena 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Browar jest super. Jak piwo będzie wychodzić takie jak zrobiony jest browar to będą same GCH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Jak piwo będzie wychodzić takie jak zrobiony jest browar to będą same GCH. Niestety super sprzęt nie gwarantuje super piwa. Poza tym ważniejsza od zacierania jest fermentacja. Ale sprzęt jak najbardziej super. Widzę że kolego z moich okolic POZDRO Edytowane 29 Lutego 2016 przez morfitru75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się